FC Fyn kun ét krav fra Fionia Park


FC Fyn kun ét krav fra Fionia Park

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havde FC Fyn fået lov til at stå for hele salget på Fionia Park, var pokalkampen mod Brøndby blevet spillet der

FODBOLD: FC Fyns pokaldyst mod Brøndby kunne være spillet på Fionia Park, hvis fusionsklubben havde fået opfyldt ét krav:

OB skulle ikke have åbnet en eneste bod på Stadion, og der skulle ikke flyde nogen form for Carlsberg-øl i fadølshanerne.

- Vi havde et krav - eller ønske - og det var, at OB ikke skulle åbne nogen ting derinde. Alle boder skulle være lukkede.

- Vi skulle have lånt græsset, lyset, måltavlen og højttaleranlægget, og så ville vi selv have kørt vores Albanivogne og pølsevogne ind, siger FC Fyns næstformand Michael Grill.

Det er Odense Sport & Event, OSE, der via stadionaftalen med Odense Kommune står for driften på Fionia Park, og det er faldet FC Fyn for brystet, at OSE-direktør Thomas Christensen forleden udtalte i disse spalter, at han ikke kunne se noget til hinder for, at FC Fyn spillede pokalkampen på Fionia Park.

OB ville stå for salget

Forhandlingsscenariet er affødt af, at FC Fyn på grund af uheldige erfaringer med Brøndby-fans er blevet mødt med så omfattende sikkerhedskrav, at det reelt har været umuligt at afvikle kampen på klubbens normale hjemmebane, Odense Atletikstadion.

- Vi skulle stille en ekstra tribune op mellem Atletik- og Isstadion med specielt hegn, og desuden sørge for toiletforhold, da Brøndbys fans ikke ville kunne benytte de almindelige toiletforhold.

- Tilsammen ville det næsten give en udgift på en halv million kroner, siger Michael Grill, der ikke kunne lokke nogen økonomisk hjælp ud af kommunen for at kompensere den merudgift.

I stedet måtte man gå i forhandlinger med Odense Sport & Event, og de forhandlinger strandede ifølge FC Fyn forholdsvist hurtigt.

- OB sagde til os: "I sælger intet på Odense Stadion, men vi har ikke noget imod, at vi sælger Albani samtidig med Carlsberg. I må sende en mand til at kontrollere, at vi ikke snyder jer, og I får 35 procent af salget i henhold til stadionaftalen," refererer Michael Grill og vurderer, at OB dermed ville have scoret mere på kampen end FC Fyn.

1. division på udebane

Derfor stødte forhandlingerne på grund, inden parterne overhovedet havde nået at gå dybere ind i diskussionen af betingelser for rullereklamer, leje af VIP-lounge, bespisning og lignende.

FC Fyns forsikring om, at klubben ville have spillet på Fionia Park, hvis ønsket om selv at stå for alt salg var blevet imødekommet, er derfor ikke efterprøvet

Til gengæld rejser det endnu en gang det principielle spørgsmål om, hvor den ambitiøse 2. divisionsklub skal spille sine hjemmekampe, hvis det lykkes at rykke i 1. division til sommer.

- Hvis vi skal møde klubber som Lyngby og AGF, så kan vi vel heller ikke spille de kampe på Odense Atletikstadion, og så risikerer vi måske at skulle spille 12 hjemmekampe og 18 udekampe.

Stadion til 10.000

I den konkrete sag har FC Fyn valgt at indgå en aftale med Brøndby om at spille pokalkampen på den københavnske vestegn, og så kunne sagen være sluttet der.

Det principielle aspekt i sagen er dog stort, og på den lange bane ønsker FC Fyn et alternativt Superligastadion i Odense med plads til minimum 8.000 - 10.000 tilskuere, mens klubben på den korte bane håber på, at få Odense Atletikstadion opgraderet.

FC Fyn henholder sig til et notat fra 2003, hvor Odense Kommune sort på hvidt skriver, at byrådet har besluttet at foretage de nødvendige ændringer, så Odense Atletikstadion vil kunne huse kampe i landets næstbedste række.

FC Fyn kun ét krav fra Fionia Park

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce