FC Barcelona vinder årets Champions League-turnering med en 3-1-sejr i finalen over Manchester United.
Lionel Messi, David Villa og Pedro. De tre ekvilibrister gjorde forskellen, da FC Barcelona lørdag vandt Champions League-titlen med en 3-1-sejr over Manchester United.

De tre Barcelona-angribere scorede et mål hver i finalesejren, som må betegnes som fuldt fortjent. Spanierne var englænderne overlegne i store dele af kampen.

Årets Champions League-finale var ud over de fire mål en særdeles underholdende affære.

Manchester United begyndte bedst og lagde et overraskende tungt pres på Barcelonas bagkæde, og det skabte en del løse chancer til United.

Men Barcelona fik bedre fat i kampen efter et kvarter, og især David Villa havde et par nærgående forsøg, inden Pedro åbnede målscoringen.

Pedro bragte FC Barcelona foran 1-0 efter 27 minutter, men United svarede hurtigt igen, da angriberen Wayne Rooney udlignede til 1-1 seks minutter senere.

Det var stillingen ved pausen, som i perioder var ret jævnbyrdig. Men i anden halvleg viste Barcelona forskellen på de to mandskaber.

For de spanske mestre var ligesom i finalen for to år siden mellem de to mandskaber en klasse eller to over United, når det gjaldt spillet lige foran og inde i modstandernes straffesparkfelt.

Messi og Villa viste begge glimrende sparketeknik, da de tog chancen fra distancen, og United-keeper Edwin van der Sar forgæves måtte ud i fuld længde.

Den danske målmand Anders Lindegaard var ikke med i truppen for United.

I 2009 vandt Barcelona 2-0 i finalen over United, som dermed ikke fik revanche for nederlaget.

Mere om emnet

Se alle
United-målmand fik ødelagt sin farvelfest

United-målmand fik ødelagt sin farvelfest

Stolt Guardiola: Vi spillede fremragende

Stolt Guardiola: Vi spillede fremragende

Fakta om FC Barcelona