FBU danser bedst efter egen fløjte

Fyns Boldspil Union vil fortsat have lov til selv at bestemme, hvordan rækkerne og turneringerne skal se ud i ungdomsrækker og hvor mange spillere, der skal være på holdene.
Foto: Peter Leth-Larsen

FBU danser bedst efter egen fløjte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Boldspil Union er hårdest modstander af DBU’s centralistiske tanker. OB-forslag går imod DBU’s og Morten Olsens røde tråd.

Fodbold: FBU er med på at få et binavn som DBU Fyn, men er stadig den lokalunion, der går hårdest imod DBU’s tanker om at centralisere beslutningerne i København.

- Vi har den klare holdning, at alt ikke skal centraliseres. Det skaber ikke udvikling. Sponsormæssigt har vi fællesskaber i Dong og Arla, men vi vil forsat slås for at være en selvstændig juridisk enhed, siger FBU’s formand Thomas Bytoft, der kan melde om rekordstor tilmelding til FBU’s årsmøde i Ringe på søndag med 75 tilmeldte klubber.

- Og vore argumenter har efterhånden vundet gehør. De lokale turneringer og stævner skal efter vores opfattelse fortsat administreres af fynske hænder, tilføjer sekretariatschef Bo Blankholm Pedersen.

Store forskelle

FBU gør opmærksom på de store forskelle i de forskellige landsdele.

- I København har man børn på venteliste i klubberne, fordi der ikke er baner nok. I Jylland har selv små klubber baner, så langt øjet rækker, tilføjer sekretariatschefen.

FBU er bange for, at DBU vil styre alle lokale rækker fra København og dermed også kunne bestemme blandt andet, hvordan fodbold skal spilles i ungdomsrækkerne.

DBU med landstrænerne Morten Olsen og Keld Bordinggaard i spidsen vil have klubberne til at følge den røde tråd og helst undgå 11-mands-fodbold i ungdomsrækkerne alt for tidligt.

Kontroversielt OB-forslag

Men klubberne på Fyn kan på søndag selv tage stilling til et forslag fra OB, der foreslår en U13-mesterrække "for meget øvede drenge" med 11 spillere på hvert hold, selv om anbefalingerne på på ni spillere på hvert hold.

Det er OB’s forretningsfører Jan Knudsen, der begrunder forslaget på søndag:

- Der vil oftest og især om foråret være mere end 10-14 klubber på Fyn, der har hold, der vil have udviklingsmæssig gavn af at spille 11 mod 11 samt kunne bruge det som tilvænning til U14-fodbold, skriver Jan Knudsen, der gør opmærksom på, at man i JBU og SBU har samme tanker og planer.

Ifølge Bo Blankholm Pedersen henholder DBU sig til undersøgelser, der viser, at U13-spillere har bedst af at spille ni mod ni.

FBU danser bedst efter egen fløjte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce