FBU-NAVNEAf Niels Abildtrup


FBU-NAVNEAf Niels Abildtrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FINNJOHANSEN, Odense KFUM, modtog det traditionsrige Niels Jensens Mindelegat. Johansen har i årevis lagt et stort arbejde i de grønnes så småt vellykkede forsøg på at genskabe en god ungdomsafdeling.

De spiller med fair midler i sydfynske Kirkeby: I hvert fald fik fodboldklubben Årets Fair Play-pris.

Fraugde blev kåret som Danmarks Pigeklub 2004 og fik overrakt en check på 10.000 kroner, en mega-pokal, et flag til klubben. Og der var T-shirts til alle pigerne, der smilede meget bredt.

Idrætsforskere har regnet ud, at der går 8833 DBU-medlemmer på at producere en landsholdsspiller, mens der 1668 af slagsen til ditto i håndboldens verden, oplyste formand THOMASBYTOFTi beretningen.

FBU har tradition for langvarige perioder til formændene, og THOMASBYTOFT er godt på vej til det samme. Bytoft blev i hvert fald genvalgt. Uden modkandidater og endda med bifald på vejen til de næste to år.

På samme vis var der genvalgt til de tre bestyrelsesmedlemmer, der var på valg:GITTEPEDERSEN, AAGE SÆKMOSE og KIMJOHANSEN. "Jeg kan lige så godt sige det. Vi har i bestyrelsen været så tilfreds med de tre nyes indsats, at vi ikke har brug for nye folk", sagde næstformand AAGE SÆKMOSE i en noget usædvanlig begrundelse, der gav mindelser om det gamle Sovjetunionen - men demokrati var det jo, og der var ingen indvendinger.

168 klubber med i alt 28.368 medlemmer har optrådt i FBU's regi i 2004.

Der var tilmeldt 368 hold til helårs-turneringen. 18 endte med at blive trukket.

Til forårsturneringen var tilmeldt 1415 hold, og det voksede i efteråret til 1420. Det er især på ungdomsfronten, at man kører halv-års turneringer.

99 klubber deltog i pokalturneringen. Der var 19 hold i både damesenior-, dame junior- og pigerækken.

589 spillere fik karantæner, og 15 ledere og trænere fulgte trop.

FBU brugte i 2004 727.000 kroner på eliteungdomsarbejdet, 249.000 kroner på kursusarbejde og 1,9 millioner på løn. I alt havde FBU udgifter for cirka fem millioner.

Men der var råd til det. FBU har fortsat værdipapirer for 1,4 millioner og likvide beholdninger for 1,3.Og er en meget holden union, der næsten holdt jubilæums-budgettet i 2004, så det nærmede sig 800.000 kroner.

FBU gav i 2004 et tilskud på 150.000 kroner til Ærø-rejser.

Klubberne gav i 2004 unionen et turnerings-indskud på lidt over to millioner, mens DBU's tilskud var 1,4 millioner, mens klubberne - ikke mindst i form af gebyrer for protester og karantæner - yderligere bidrog med 800.000.

PREBENSCHACK, Åsum-formand og tidligere bankmand med klare retoriske evner, var på talerstolen med en solstråle-tale:Nemlig en uforbeholden ros til bestyrelsen for et varieret og vellykket jubilæums-program. Og alle nikkede og klappede.

Formand THOMASBYTOFT beklagede, at han selv i 2004 røg ud af DBU's magtfulde eliteungdomsudvalg som led i et eller-andet kulissespil, så thurineren måtte tage til takke med Fair-Play udvalget. Bytofts klagesang kom i DBU-formand ALLANHANSEN's påhør. "Jeg troede kun, det var på Christiansborg, at der var kongekabaler", ymtede dirigenten MICHAELJENSEN.

FBU-NAVNEAf Niels Abildtrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce