Et kig ind bag hegnet


Et kig ind bag hegnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis ikke det var fordi, at der allerede fandtes et sted kaldet Den Forbudte By i Beijing, så kunne det have været et glimrende navn til den olympiske landsby i den kinesiske hovedstad.
For der bliver passet godt på atleterne derinde. Hele området er omkranset af et højt trådhegn, og uniformerede vagter holder øje med, at kun atleter og andre med en særlig akkreditering bliver lukket ind i det allerhelligste.

Det lyder en lille smule som omvendt fængsel, men en tur ind bag afspærringen afslører, at der faktisk er tale om en lille oase, hvor OL-deltagerne kan slappe af og forberede sig på at skulle i kamp eller konkurrence.

Selve byen består af 42 spritnye boligblokke i moderne stil fordelt på 56 hektar, hvor der også er sørget for fitnessrum, spisesal, tennisbaner og butikker. Anlægsgartnerne har gjort et flot stykke arbejde og sørget for, at der både er grønt og pænt mellem blokkene, ligesom der også har sneget sig små kinesiske strejf ind i landsbyen i form af marmordrager, store træporte og ornamenterede lamper.

Den danske delegation har fået en opgang helt for sig selv i en af blokkene. I stueetagen finder man "førerbunkeren", hvor administrationen er samlet. Her findes både massagebrikse, cykelværksted og mødelokale. Men også en lille fjernsynsstue, hvor atleterne kigger forbi for at følge med i deres landsmænd og -kvinders præstationer.

Mens kuglestøderen Joachim B. Olsen og badmintonspilleren Tine Rasmussen ser kvindernes dobbeltsculler ro indledende heat på tv'et, får vi lov at komme med op på fjerde sal, hvor cykelrytterne holder til. Dagen efter mændenes hårde landevejsløb sidder Chris Anker Sørensen, Brian Vandborg og Nicki Sørensen i deres lejlighed og følger kvindernes løb.

Højt niveau
Nicki Sørensen har været med ved OL to gange tidligere og mener, at OL-landsbyen er den bedste, han har været i.

- Niveauet er helt klar rykket en tand. Der er fint med plads, men alligevel er gåafstandene mindre, siger Team CSC Saxo Bank-rytteren, der deler værelse med holdkammeraten Chris Anker Sørensen. Senere er det meningen, at roerne også flytter ind i fireværelses-lejligheden, når de rykker helt ind til Beijing efter at være færdige med deres konkurrencer, der foregår et stykke uden for byen.

Et par etager længere oppe bor trampolinspringeren Peter Jensen. Der er lidt tomt oppe hos ham på sjette etage, fordi bordtennisspilleren Michael Maze endnu ikke er ankommet, men selv om han mangler en lejlighedskammerat, keder trampolinspringeren sig ikke.

- Hvis man gør det, er man selv ude om det. Dagen går jo selvfølgelig mest med at træne, hvile og selvfølgelig spise. Men man kan sagtens bruge et par timer nede i spisesalen på bare at sidde og kigge på de andre, siger Peter Jensen.

Gode til det sociale
Vi følger med ham ned i stueetagen igen, hvor Joachim B. Olsen lige har set de kvindelige roere kvalificere sig til semifinalerne. Så bliver der noget at snakke om, når de kommer tilbage. For man holder øje med hinandens præstationer og bakker op om holdet.

- Det sociale fungerer fint her hos os. OL handler jo også om at snakke med de andre atleter, og det synes jeg, at vi er gode til, siger kuglestøderen, inden han trækker sig tilbage til sit værelse.

Dermed er vores besøg også forbi. Den olympiske landsby er som sagt lavet for at give OL-deltagerne mulighed for at slippe for nysgerrige journalister og fans, og derfor kan vi heller ikke trække mere på vores værters gæstfrihed. Audiensen er slut, og byens porte lukker sig igen.
Citat
Dagen går jo selvfølgelig mest med at træne, hvile og selvfølgelig spise. Men man kan sagtens bruge et par timer nede i spisesalen på bare at sidde og kigge på de andre

Et kig ind bag hegnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce