Endnu en spansk klub gik uden om Michael Laudrup, da de skulle ansætte ny træner. Valget faldt på assistenten Bartolome Marquez.
Espanyol valgte det sikre og gik uden om Michael Laudrup som deres ny cheftræner. Klubben har i stedet forfremmet sin tidligere assistenttræner Bartolome Marquez.

Den tidligere træner Ernesto Valverde måtte forlade posten ved sæsonens afslutning efter to sæsoner med en tabt Uefa Cup-finale som højdepunkt forrige sæson. I år blev det blot til en skuffende 12. plads i Primera Division efter en dårlig sæsonafslutning. Valverde blev efter fyringen i stedet ansat som træner i Olympiakos i sidste uge.

Som så ofte før i dette meget spekulative forår blev Michael Laudrup sat i forbindelse med et job i den mindste af de to Barcelona-klubber. Men mulighederne i det spanske fortoner sig efetrhånden, og græske Panathinaikos er nu bedste bud på en ny klub i de fleste medier.

Marquez har selv spillet i Espanyols farver tilbage i 80'erne. Siden 1999 har han været tilknyttet klubben som træner, og i de seneste fire sæsoner har han været assistenttræner.