Erevik, Møller og Jakobsen: Revanche og mental optur til GOG

Lasse Møller lavde vigtige og spektakulære scoringer men begik også markante tekniske fejl. Møller er en alt eller intet-spiller og stærk mand mod mand. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Erevik, Møller og Jakobsen: Revanche og mental optur til GOG

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bølgede frem og tilbage mellem GOG og TTH Holstebro, men GOG fik revanche for nederlaget i pokalfinalen i starten af februar. Og GOG truer nu fortsat Skjern Håndbold i kampen om førstepladsen i grundspillet.

Håndbold: GOG's sejr på 28-23 over TTH Holstebro efter føring 13-11 ved pausen var vital for fynboerne.

Med fire point ned til BSV på tredjepladsen og bedst i indbyrdes opgør er GOG næsten sikker på at komme til slutspillet med to point - maksimum. Det bliver med ret stor sikkerhed til mindst en andenplads, og med kun et point op til Skjern Håndbold på førstepladsen rækker GOG endog fortsat ud efter sejren i grundspillet, der udløser en plads i Champions League samt hjemmebanefordel i semifinale og finale.

Det blev en sejr, hvor blandt andre Lasse Møller med syv mål profilerede sig markant. Møller må kandidere til en plads på landsholdet. En anden profil, Ole Erevik i målet, sagde efter sejren:

- Vi er vanskelige at slå på hjemmebane.

Fra cheftræner Nicolej Krickau lød det efter sejren:

- Det blev lidt rodet. Blandt andet fordi begge hold prøvede så mange formationer mod hinanden.

Ole Erevik har for vane at stå godt mod TTH, og det gjorde nordmanden også torsdag aften. Foto: Ole Nielsen
Ole Erevik har for vane at stå godt mod TTH, og det gjorde nordmanden også torsdag aften. Foto: Ole Nielsen

To stærke målmænd

Gæsterne gik - som ventet - i offensivt forsvar fra start. Det havde TTH succes med i den vundne pokalfinale mod de gule. GOG's rytme skulle forsøges slås i stykker fra start.

Men GOG-skytterne fortsatte den gode indsat fra opgøret mod Sønderjyske under de vanskeligere betingelser med mål af Lasse Møller, Frederik Clausen og Niclas Kirkeløkke .

TTH's norske målmand, Torbjørn Bergerud, blev kampafgørende i pokalfinalen, og ved stillingen 3-1 til GOG snuppede han et straffekast fra Lasse Møller. Og efterfølgende tog TTH's forsvar momentum.

Efter 13 minutter førte GOG dog 6-5 med fire scoringer af Lasse Møller, der altså snart må kandidere til en udtagelse til landsholdet.

Men efter 15 minutter kom gæsterne foran for første gang - med 7-6 - på en scoring af Peter Balling.

Efter 19 minutter kom der endelig et fløjmål fra de gule - Mark Strandgaard til føring 9-8.

Efter 21 minutter fik GOG-stregspilleren Henrik Jakobsen sin anden udvisning. Rødt truede den bomstærke nordmand, der dog klarede sig igennem anden halvleg.

Efter 27 minutter var der føring på to mål til GOG - 11-9, og på endnu et mål af unge Emil Jakobsen blev det til 12 - 9. Det var GOG's første føring med tre.

Stillingen ved pausen var 13-11 til GOG med ikke mindst to stærke norske målmænd og et succesfyldt, aggressivt fynsk forsvar.

Vild anden halvleg

Ole Erevik indledte anden halvleg med at snuppe det andet straffekast fra Magnus Bramming. Derefter kiksede Kasper Kildelund et straffekast på sin gamle hjemmebane, og Erevik hævede - berettiget - en knyttet nævne i vejret.

TTH-træner Patrick Westerholm blev nødt til at smide timeout-kortet bagud 12-17 i et forsøg på at stoppe GOG's momentum. Det lykkedes gæsterne at få rette op på tingene til 17-18 efter 40 minutter, og det blev 18-18, mens Henrik Jakobsen lå vridende af smerte i TTH's felt. GOG-cheftræner, Nicolej Krickau, var rasende på trænerduoen. Men det var også en kendsgerning, at GOG'erne i nogle minutter havde tabt mand mod mand-duellerne.

Men en timeout fra Krickau fik rettet op på tingene. Efter 47 minutter førte GOG med fem. Men igen fik gæsterne kæmpet sig tilbage i opgøret. Tingene bølgede frem og tilbage i en vild anden halvleg.

Store plusser til Ole Erevik i målet og ikke mindst til unge Emil Jakobsen på venstre fløj, der satte den norske landsholdsspiller, Magnus Jøndal, til vægs. Jakobsen måtte udgå kort før tid, men Jøndal kunne fortsat ikke skyde sig igennem.

Lasse Møller scorede syv mål - Emil Jakobsen seks. Landsholdsback Niclas Kirkeløkke kunne ikke rigtig fine rytmen. Det blev til tre mål fra hans venstre hånd.

1653 så på i Gudme.

Erevik, Møller og Jakobsen: Revanche og mental optur til GOG

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce