Engelsk fodbold er ramt af talentmangel


Engelsk fodbold er ramt af talentmangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den engelske Premier League bliver dårligere og dårligere til at producere engelske talenter. Onsdag var der hele 22 udlændinge i startopstillingen i en kamp.

22 udlændinge og nul englændere. Det var, hvad startopstillingen mellem Arsenal og Portsmouth viste, da de to Premier League-klubber mødtes onsdag aften. For 10 år siden blev Chelsea den første engelske klub uden en eneste englænder i startopstillingen, og udviklingen er langt fra blevet bedre siden.

Manager Sam Allerdyce fra Portsmouth opfordrer den engelske liga og det engelske fodboldforbund, FA, til at mødes for at diskutere problemstillingen.

- Fremtiden ser meget, meget trist ud for det engelske nationalmandskab. Premier League og FA må samles med det samme for at finde ud af, hvordan situationen skal løses, siger Sam Allerdyce, som måtte se sine 11 udlændinge tabe kampen 1-4 til Arsenal.

Mens det ikke er specielt nyt, at Arsenal stiller op med mange udenlandske talenter, er det mere overraskende, at de mindre klubber også er begyndt at se bort fra engelske talenter. I Sunderland er tendensen den samme.

- Vi producerer af en eller anden grund ikke spillere, som vi gjorde tidligere. Hvis vi som trænere kan få bedre valuta for pengene i udlandet, så henter vi dem uden for landets grænser, siger Sunderlands manager, Steve Bruce.

I kampen mellem Portsmouth og Arsenal var der 15 forskellige nationaliteter på banen fra start, heraf syv franskmænd.

- Vi ville alle elske at have et engelskbaseret hold, men vi har desværre ikke kvalitet nok til at gøre det, forklarer Steve Bruce.

Engelsk fodbold er ramt af talentmangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce