En ny start skal bruges rigtigt


En ny start skal bruges rigtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En frisk start.

Sådan betegner bestyrelsesformand Hemming Van oprettelsen af det nye selskab, der skal sikre, at GOG stadig er del af dansk tophåndbold.

Det er naturligvis glædeligt, at det nu ser ud til, at der er fundet en løsning på de økonomiske problemer, som reelt har truet GOG på den professionelle eksistens.

Det er godt for både klubben og dansk håndbold, der næppe ville gå en lysere fremtid i møde, hvis de seneste 20 års dominerende klub lukker.

Og det vil ikke gøre det lettere for de andre økonomisk trængte topklubber at finde penge til overlevelse, hvis ikke det lykkedes at redde dansk håndbolds bedste brand, GOG.

Derfor var der også stor lettelse at spore, efter aktionærerne med klapsalver godkendte redningsplanen.

Også selv om der stadig er panderynker over den manglende aftale om lønreduktion med spillerne. Og selv om Skat fortsat kan spænde ben for konstruktionen.

Men den friske start med et nyt selskab forpligter også.

For den skal udnyttes. Og forvaltes rigtigt.

Ikke kun til at give det fynske håndbold-folk store oplevelser i det sydfynske. Den skal især bruges til at gøre op med de seneste års "det skal nok lade sig gøre"-holdning til de stadigt mere komplekse økonomiske udfordringer.

Den tidligere ledelse i GOG var for letsindig og så alt for optimistisk på mulighederne for indtjening i forventningen om, at gode gamle GOG-venner ville hjælpe klubben ud af problemerne undervejs. Det er lykkedes langt hen ad vejen, men den verdensomspændende finanskrise har også lagt en dæmper på den velvillighed. Pludselig kunne man ikke længere ringe til en sponsor og sige, at der mangler 100.000 kroner - og så få dem.

Der vil i det nye selskab ikke være plads til kreative løsninger på forventet efterbevilling i forhold til ansatte og sponsorer. Slet ikke efter, at den nye bestyrelse, der blev indsat for en måneds tid siden, har talt om skeletter, der bliver ved med at vælte ud af gemmerne.

Derfor skal økonomisk realisme og rettidig omhu være hjørnestenen i det nye selskab.

GOG Svendborg Håndbold A/S skal være nøjeregnede med pengene for ikke igen at havne på kanten af konkurs. Vel vidende at det kan komme til at koste på det sportslige plan i nogle sæsoner.

Økonomi må komme før titler for en stund.

At GOG består er vigtigere for dansk håndbold end, at endnu et trofæ stilles i det sydfynske pokalskab.

En ny start skal bruges rigtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce