BOLDØJE: Det gælder om at finde den rigtige bold til den rigtige bane, når de bedste spiller om DM
MINIGOLF: En kølle i den ene hånd og en lille taske med op mod 200 bolde i den anden.

Det er, hvad de bedste spillere har med sig, når de tager hul på de 18 huller, der udgør en bane.

For det kræver sin bold at forcere forhindringerne og samtidig ramme hullet i færrest mulige slag.

- Bolden betyder rigtig meget. En bold kan sagtens afgøre et hul. Det gælder om at bruge den rigtige bold, mener Gert Andreasen, der udover at være sekretær i Dansk Minigolf Forbund også sælger minigolf-bolde.

Derfor er han også på plads med sine flere hundrede forskellige bolde, da Odense Minigolf Club er vært for Danmarksmesterskaberne på langbane.

- Hver type bane kræver en bestemt type bold. Hvis du for eksempel skal bruge banden, så er en blød bold den rigtige. De hårde bolde løber langs banden i stedet for at slå ud fra den, forklarer Gert Andersen.

8000 bolde

Og at finde den rigtige minigolf-bold er en videnskab. Der er 8000 forskellige at vælge imellem verden over, og de varierer i vægt, overflade, størrelse, hårdhed og hurtighed.

Men det er ikke de eneste faktorer, en minigolf-spiller skal tage hensyn til.

- Vejret er også vigtigt. Hvor varmt, koldt og fugtigt det er, påvirker boldene, så der er mange ting, man skal holde øje med. Derfor har de fleste spillere også brugt hele fredagen på at lære banen her at kende og finde de rigtige bolde frem, fortæller Gert Andersen.

28 slag om 18 huller

En af dem, der har prøvekørt de 18 huller mange gange fredag eftermiddag, er Allan Schwab, der dyster om DM for juniorer.

- Jeg bruger hver uge 10 timer på træning og hver weekend på konkurrencer. Sådan er det fra maj til august, forklarer han.

Det betyder, at Allan Schwab er et af Danmarks største talenter og regerende Danmarksmester på både kort og lang bane.

De korte baner er lavet af eternit og er dem, de fleste kender fra campingpladser. De lange baner er lavet af beton og - ja længere.

Allan Schwab har fået en god start på DM på langbane. Første runde af otte gik han i 28 slag - det er fire slag mere end banerekorden.

Fin første runde

- Min første runde gik rigtig godt. De allerbedste herrer kan godt spille flere runder omkring 28 slag, men det er sjældent, at juniorer kommer så langt ned. Så jeg er tilfreds.

Og Allan Schwab, der stiller op for Nordals Minigolf Klub, er i det hele taget glad for spillet med den lille bold.

- Det jeg godt kan lide ved minigolf er, at det naturligvis er en kamp mand mod mand. Men jeg kæmper også med mig selv om hele tiden at blive bedre.

- Vi har også et rigtig godt kammeratskab. Vi kender hinanden godt og er venner. I denne weekend bor jeg hos to af de andre, der kommer fra Fyn. Når så vi spiller i Sønderjylland, bor de hos mig.

Om Allan Schwab eller en af hans venner genvinder Danmarksmesterskabet afgøres i dag, hvor de afsluttende runder spilles.
  • fyens.dk