Orienteringsløberen Emma Klingenberg er kåret til Årets Sportsnavn på Fyn 2015

Årets Sportsnavn på Fyn 2015 er orienteringsløberen Emma Klingenberg. Den 23-årige orienteringsløber, der stiller op for Faaborg Orienteringsklub, modtog prisen ved det store kåringsshow Sportslørdag i Odense Idrætshal.

- Mit hjerte banker rimelig meget. Det føles lidt som at stå på startstregen, sagde Emma Klingenberg, da hun modtog prisen på scenen.

Emma Klingenberg blev i august 2015 dobbelt verdensmester, da hun i det skotske højland ved Inverness vandt VM-guld i begge konkurrencer, hun stillede op i - mix-sprintstafet og kvindernes stafet. Emma Klingenberg løb første tur på mix-sprintstafetten og sendte sin holdkammerat fra Faaborg, Tue Lassen, ud på andenturen med et forspring på 46 sekunder. I kvindernes stafet løb Emma Klingenberg sidsteturen og forsvarede den danske føring, så de danske kvinder kunne løbe den suveræne sejr hjem.

Det er første gang, Emma Klingenberg er kåret til Årets Sportsnavn. Men hun blev kåret til Årets Fund 2008, da hun som 16-årig blev historiens yngste juniorverdensmester i den individuelle sprintkonkurrence.

Det er 65. gang, Årets Sportsnavn kåres.

Årets Sportsnavn vælges af en komité bestående af repræsentanter fra Fyens Stiftstidende, Sport Fyn, Fynske Idrætsforbund og TV2 Fyn.

  • SportFyn