Danmark skal undgå Sverige, men vil være favorit mod Nordirland, Irland og Grækenland, vurderer Morten Bruun.

Danmark skal undgå Sverige, når der 17. oktober trækkes lod til playoffkampene om de fire sidste europæiske pladser til VM i Rusland næste sommer.

Det mener fodboldeksperten Morten Bruun, efter det tirsdag aften stod klart, at Danmark er blandt de fire seedede nationer, der ud over Sverige kan trække Nordirland, Irland eller Grækenland.

- Det er temmelig vigtigt, at Danmark bliver seedet, da jeg mener, at der er relativ stor forskel på de seedede og de useedede.

FAKTA: Disse otte lande slås om fire VM-billetter

Efter tirsdagens afsluttende gruppekampe i den europæiske VM-kvalifikation ligger det fast, hvilke otte hold der skal kæmpe om de sidste fire europæiske VM-billetter.

Landene - alle toere i deres respektive kvalifikationspuljer - mødes to og to over to kampe. Den samlede vinder af hver duel er klar til VM i Rusland 2018.

De fire seedede lande parres med hvert et af de useedede lande ved en lodtrækning 17. oktober.

Kampene spilles i perioden 9. til 14. november.De seedede lande:

* Italien.

* Kroatien.

* Schweiz.

* DanmarkDe useedede lande:

* Nordirland.

* Irland.

* Sverige.

* Grækenland.* Slovakiet sluttede ligeledes på andenpladsen i sin kvalifikationspulje, men ender som den dårligste af de ni toere, hvilket betyder farvel til VM.

- Som jeg ser det, skal vi undgå Sverige. Jeg vil vurdere, at Danmark er favorit mod de tre andre mulige modstandere, siger Morten Bruun, der kommenterer VM for Discovery.

Danmark sikrede seedningen, da Frankrig slog Hviderusland og dermed tog førstepladsen i gruppe A. Det gjorde Sverige til nummer to, så Danmark blev seedet sammen med Italien, Kroatien og Schweiz.

- Havde vi trukket Italien, vil jeg mene, at der skulle en gedigen sensation til for at sende Danmark til VM, vurderer Bruun.

Danmark var også i playoffkampe om en plads ved EM i 2016. Ved den lejlighed tabte Danmark til Sverige med en sprudlende Zlatan Ibrahimovic.

Han er i mellemtiden stoppet på landsholdet, men Sverige er stadig en stor udfordring.

- Sverige har et godt hold. Dem, der troede, at det stod og faldt med Ibrahimovic, må tro om igen. Der er nogle spillere, der kommer mere til deres ret nu, og de har set godt ud i kvalifikationen.

- Dem vil jeg nødigt trække. Danmark vil få svært ved at slå dem, men jeg vil stadig sige, at det er 50/50, mener Bruun.

Han ser hellere Nordirland komme op af bowlen som Danmarks modstander.

- Det er uden tvivl min ønskemodstander. Det er ikke noget godt hold. Halvdelen af holdet er ikke interessant for Premier League-klubber. Dem bør vi kunne slå.

- Irland er en smule bedre og må have en enorm gejst, efter holdet næsten var ude, men så slog Wales. Mod Irland vil jeg se Danmark som svag favorit.

- Det samme mod Grækenland, som dog er det land, jeg ved mindst om. Grækerne har spillet ordinært i en knap så skræmmende pulje, og mit indtryk er, at de ikke er så stærke som for år tilbage.

- Så bliver det spændende at se, hvor stærke Danmark er. Var jeg i de useedede holds bukser, ville jeg nok gerne trække Danmark, lyder Bruuns vurdering.

Playoffkampene spilles i november.

Mere om emnet

Se alle
VM-playoff: Svensk spiller ikke vild med danskermøde

VM-playoff: Svensk spiller ikke vild med danskermøde

Frankrig hjælper Danmark til playoffseedning

Frankrig hjælper Danmark til playoffseedning