Eks-OB'er i landskamp nr. 76

Lars Jacobsen, her i OB-trøjen i karrierens start, er klar til den vigtige EM-kamp i varmeovnen i Jerevan
Foto: Kim Rune.

Eks-OB'er i landskamp nr. 76

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Jacobsen fylder om et par uger 36 år, og den rutinerede forsvarer kan nå et imponerende landskamp-antal på 76 kampe mandag aften mod Armenien, hvis ikke Morten Olsen vælger at sætte nye kræfter ind

Den tidligere OB-forsvarer Lars Jacbosen er igen og igen kommet tilbage til landsholdet, hvor han under træner Morten Olsen ofte har været fast inventar.

Lars Jacobsen har efterhånden høstet stor rutine i en lille halv snes europæiske klubber, og den rutine sås fredag aften mod Albanien, hvor fynboen spillede en solid kamp, selv om ungdommens allermest vilde hurtighed er dæmpet.

Det store mål for Lars Jacobsen er naturligvis EM-slutrunden, og ofte har den erfarne spiller afvist yngre rivaler, og senest er det FCK's hurtige back Peter Ankersen, der ikke har formået at vippe Jacobsen væk.

Det er en mulighed, at Morten Olsen skønner, at det er bedst at sætte en frisk back ind mandag aften mod Armenien, men imod det taler kampens vitale natur, og landstræneren har traditionelt støttet sig til Jacobsens rutinerede spil, hvor han i trængte opspils-situationer er god til at undgå fejl.

Lars Jacobsen spillede for OB på superligaholdet i de første mange seniorår, inden rundturen til flere kendte europæiske adresser begyndte, og turen har blandt andet omfattet engelske traditionsklubber som West Ham, Everton og Blackburn, men Jacobsen har også haft kontrakter i HSV og Nürnberg og spiller nu for franske Guingamp.

I Danmark er den største succes kommet i FC København, selv om Lars Jacobsen i 2002 var med til vinde pokalfinalen for OB med sejr 2-1 over netop FC København i en kamp, hvor Søren Berg og Dennis Siim scorede for fynboerne. Efter kampen blev Lars Jacobsen kåret som årets pokalfighter.

Lige nu er Danmark trængt i kampen om at nå EM-slutrunden næste sommer, men Lars Jacobsen vil satse alt på at få et sidste højdepunkt med i den internationale karriere.

Eks-OB'er i landskamp nr. 76

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce