Ejby leder efter nåle i bunken

Michael Larsen (nederst) og Troels Hansen var nærmest lykkelige efter sejren. De to er begge med på holdet næste år.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ejby leder efter nåle i bunken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestfynboerne reddede livet i 1. division men skal på jagt efter forstærkninger efter farvel til topduo

HÅNDBOLD: De jublede som om, de havde fundet vand i en ørken, og det havde de på sin vis også efter en sæson i støvet af 1. division.

Men selv om GV Ejby/Middelfart efter to kvalifikationskampe mod Otterup reddede livet i landets næstbedste række, så må klubben nu sætte sin lid til, at der ligger uslebne guldklumper tilbage, når vandet er rendt gennem sien.

Ganske vist var de grønne retro-trøjer stort set eneste genbrug fra den nærmest pinlige Ejby-indsats i Otterup, men samlet set viste de to kampe, at GV Ejby/Middelfart i den spillende træner Torben Sørensen ikke blot mister en fremragende stregspiller, indpisker og frontfigur.

Holdet mister ganske enkelt den fugemasse, der binder det hele sammen, og med et samtidigt farvel fra Lars Knudsen og nok så vigtigt Jonas Clement så undgår klubben næppe at finde markante forstærkninger, hvis målet om en plads i midten af rækken næste år skal indfries.
Tak for alt. Jonas Clement gør klar til at omfavne Torben Sørensen. Topduoen takker nu af og efterlader uden tvivl et hul i Ejby, der bliver svært at fylde ud.
Tak for alt. Jonas Clement gør klar til at omfavne Torben Sørensen. Topduoen takker nu af og efterlader uden tvivl et hul i Ejby, der bliver svært at fylde ud.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

30 til prøvetræning

Økonomien er ikke til at håndplukke erstatninger, men eliteudvalgsformand Alex Gren var alligevel ganske optimistisk efter at have set sine spillere uddele en resultatmæssig lussing.

- Resten af spillertruppen bliver, også Michael Larsen og Søren Hansen, og vi har haft et hav af spillere til prøvetræning. Der er vel 30 potentielle emner mellem 1. og 3. divisionsniveau, og vi ved, at der automatisk er flere på vej, nu hvor det er på plads, at vi skal spille 1. division, sagde han midt i jubelscenerne i Lillebæltshallerne.

Den nuværende assistenttræner Karsten Bording, der overtager cheftøjlerne fra Torben Sørensen lagde da heller ikke skjul på, at der venter et langt, sejt træk.

- Nu skal vi bygge op igen og måske have en lidt anden struktur på spillet. Hvis vi gerne vil ligge i midten af 1. division, så mangler vi en stregspiller, og vi kigger også efter en højre back, sagde han velvidende, at Ejby i høj grad lever af klubbens håndboldkultur, der fortsat skal avle egnede førsteholdsspillere på grund af økonomiens forholdsvis stramme tøjler.
Kval. til 1. division
GV Ejby/Middelfart - Otterup HK 36-25 (18-9).

Mål: GV Ejby/Middelfart: Torben Sørensen 8, Michael Larsen 7, Jonas Clement 5, Kasper Givskov 4, Peter Gitz 4, Troels Hansen 3, Anders Bo Petersen 2, Anders Kjølby 2, Dennis Gitz 1. Otterup HK: Chris Jensen 5, Martin Lange 5, Michael Bille 4, Mads Emdal 4, Rune Kingo 2, Sebastian Ahlfors 2, Rasmus Bossen 2, Mikkel Wichmann 1.

Udvisninger: GV Ejby, Middelfart 3, Otterup HK 4.

Bedste spillere: GV Ejby/Middelfart: Torben Sørensen. Otterup HK: Michael Espersen.

Dommere: Leif Thygesen og Thomas Jørgensen - fin indsats.

Tilskuere: Tæt på 800 i Lillebæltshallerne.
Med seks mål i bagagen havde Otterup håbet på at slutte med andre ansigtsfolder, og et 11-målsnederlag var svært at sluge.
Med seks mål i bagagen havde Otterup håbet på at slutte med andre ansigtsfolder, og et 11-målsnederlag var svært at sluge.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ejby et par cru op

I går viste Michael Larsen, Peter Gitz og Kasper Givskov dog også den gnist, der skal tænde nyt håb i Ejby, så klubben efter fire år med ét opryknings- og tre opslidende nedrykningslag kan få ro til at bygge op.

I det hele taget var GV Ejby gået mindst et par cru op i indstilling, og kampen fik et nærmest diametralt modsat forløb end det første opgør, som Otterup vandt 32-26.

Ejby-spillerne havde fået rystet den lange kamppause af sig og var langt mere skarpe fra start, mens Otterup-holdet under pres pludselig krympede trods stærk opbakning blandt de 800 tilskuere.

Holdet fra Nordfyn havde hevet en snu ræv op af hatten i form af keeper Michael Espersen, og hans tete-â-tete-trippen under synlig meningsudveksling med Torben Sørensen tydeliggjorde hurtigt opgørets betydning.

Der skulle dog ikke gå mere end 24 minutter, før Ejbys Anders Kjølby lækkert lobbede bolden i mål fra højre fløj til hjemmeholds-føring på 14-7, og så var det allerede Ejby, der kunne indsnuse lugten af 1. division.

Otterup havde chancer

Efter pausen diskede Michael Espersen op med en række redninger, der gav Otterup gode kontrachancer, men træfsikkerheden var ikke til stede hos de unge opkomlinge, og det var vel nærmest symptomatisk, at det mod slutningen af kampen var rutinerede Martin Lange, der slet ikke hører til på førsteholdet længere, der holdt Otterup en smule inde i opgøret.

Bedømt på søndagens indsats tager Otterups unge talenter ikke skade af en udviklingssæson mere i 2. division, selv om de i en uges tid har haft mere end godt fast i billetten til noget bedre.

Da det spidsede til, havde Ejby erfaringen, og så blev de tørre ganer vædet efter måneders ørkenvandring og længsel efter netop den sejrs­væske.

Ejby leder efter nåle i bunken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce