Efter skuffende sæson: Svendborg Rabbits skal have ny cheftræner

Luca Ciaboco har for sidste gang stået i spidsen som cheftræner for Svendborg Rabbits. Den 49-årige italiener fik kun én sæson i Svendborg. Foto: Lasse Hansen

Efter skuffende sæson: Svendborg Rabbits skal have ny cheftræner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Rabbits har ophævet samarbejdet med italienske Luca Ciaboco, der kun fik én sæson som cheftræner i den sydfynske basketligaklub. Men den øvrige trænerstab med blandt andre Antonio Porta fortsætter, og nu skal Rabbits på jagt efter en ny cheftræner.

Basketball: En italiensk træner med stor erfaring fra Italien og en sydfynsk basketligaklub med ambitioner om en semifinale blev ikke nogen vellykket cocktail. Luca Ciaboco er fortid i Svendborg Rabbits, der lørdag har ophævet samarbejdet med den 49-årige italiener.

Luca Ciaboco fik blot én sæson som cheftræner i Svendborg Rabbits, der efter bronzemedaljer i sidste sæson løb ind i stribevis af store nederlag i denne sæson og blot endte med at vinde hver tredje kamp. Det blev kun til en sjetteplads i grundspillet, og i slutspillet røg Rabbits ud med et brag efter tre klare nederlag til Næstved i kvartfinalerne.

Dermed blev målsætningen om en plads i semifinalerne ikke opfyldt. Luca Ciaboco havde en 1+1-kontrakt med Rabbits, så samarbejdet kunne ophæves efter første sæson, hvilket altså er sket. Det kommer ikke som den store overraskelse efter den resultatmæssigt værste sæson i Svendborg Rabbits, siden klubben rykkede op i Basketligaen i 2001.

- Vi vil gerne takke Luca for hans hårde arbejde i klubben og hans positive udvikling af flere af vores unge spillere, skriver Rabbits-direktør Troels Mortensen i en pressemeddelelse.

Til gengæld fortsætter den øvrige trænerstab med assistenterne Antonio Porta og Marco Cerini samt holdleder Mauricio Gutierrez.

Antonio Porta, der tidligere har vundet OL-bronze med Argentina, stoppede sin aktive karriere for et år siden og har siden været teknisk træner for ligaholdet og træner for SBBC's hold i 1. division. Italienske Marco Cerini blev ansat som assistenttræner op til denne sæson.

I de kommende måneder vil Rabbits lede efter en ny cheftræner.

Luca Ciaboco
Luca Ciaboco er 49 år og har været baskettræner siden 1996. Han har blandt arbejdet med italienske ungdomslandshold og deltaget ved U17-VM i 2014.Han er uddannet instruktør for det italienske forbund og været involveret i uddannelsen af nye trænere.

Jobbet som cheftræner i Svendborg Rabbits var hans første uden for Italien.

Sponsorchef stopper

Svendborg Rabbits skifter også ud i organisationen. Lars S. Aagaard, der de seneste sæsoner har været ansat som salgs- og sponsorchef, har opsagt sin stilling i Svendborg Rabibts.

- Lars har, som alle ved, mange andre spændende projekter, han er involveret i og har selv ønsket at fokusere mere på disse i fremtiden, skriver Svendborg Rabbits i pressemeddelelsen.

Lars S. Aagaard er blandt andet involveret i Svendborg-musikfestivalen Hansted Live.

I fremtiden vil Lars S. Aagaard være tilknyttet Rabbits som konsulent i et endnu ikke fastlagt omfang. Lars S. Aagaard fremhæves i pressemeddelelsen som kraftigt medvirkende til, at netværket omkring Rabbits de seneste år er vokset.

Rabbits arbejder på at styrke organisationen bag holdet til den kommende sæson i Basketligaen.

Efter skuffende sæson: Svendborg Rabbits skal have ny cheftræner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce