Efter VM: Rikke Møllers verdensrekord under pres

Rikke Møller Pedersen ved det danske svømmelandsholds pressemøde før VM i Budapest. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Efter VM: Rikke Møllers verdensrekord under pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynsk brystsvømmers verdensrekord fra 2013 overlevede kun med nød og næppe angreb fra russisk "ond ånd". Selv er Rikke Møller langt fra 2013-niveauet.

Svømning: VM på langbane (i 50 meter bassin) i Budapest sluttede søndag. For brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen blev VM-oplevelsen barsk. I sin paradedisciplin, 200 meter bryst, hvor den 28-årige fynbo er indehaver af verdensrekorden fra VM i Barcelona i 2013 på 2.19.11 minutter, endte Møller på en 11. plads - altså uden for finalefeltet - med tiden 2.24.51 minutter. Det er altså mere end fem sekunder fra verdensrekordtiden.

Før VM sagde Rikke Møller til Sport Fyn, at hun fremadrettet - i sin "tredje halvleg", som hun kaldte det - vil have fokus på "at glæde sig ved sin svømning" og på "at få svømning, udddannelse og privatliv til at gå op i en højere enhed". Alligevel viser en udmelding på facebook, at fynboen også har gjort sig mange tanker efter sine præstationer i Ungarn. Hun skriver blandt andet:

"Nogle gange ender det ikke, som du ønsker det, som du har trænet efter, og som du har håbet på. Men jeg vil fortsat drømme stort. Tak for jeres støtte."

Flere store stævner venter

Gennem årene har russiske Yuliya Efimova været Rikke Møllers "onde ånd". Det var blandt andet Efimova, som i 2013 snuppede VM-titlen i 200 meter bryst i Barcelona foran Møller, efter at fynboen havde sat verdensrekord i semifinalen. Og det kan meget vel blive netop Efimova, der ender med at slette Rikke Møllers verdensrekord. Russeren er tre år yngre end fynboen og viste forrygende form i Budapest. Da Efimova vandt finalen i 200 meter bryst, skete det således i en tid - 2.19.64 minutter - der antyder, at Rikke Møllers verdensrekord fra 2013, der altså lyder på 2.19.11 minutter, kan stå for fald.

I den kommende tid er der en række world cup-stævner, hvor både Rikke Møller og Yuliya Efimova deltager.

Efter VM: Rikke Møllers verdensrekord under pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce