EM-værtskab kræver nyt storstadion


EM-værtskab kræver nyt storstadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark konkurrerede for seks år siden med EM-værterne Østrig og Schweiz om at afholde EM i fodbold. Et nyt dansk EM-bud kræver dog minimum et nyt storstadion

FODBOLD: Danmark har en gang tidligere budt på et værtskab for EM i fodbold. Men da slutrunden hver gang vokser sig større, bliver det sværere for Danmark at sikre sig et værtskab i fremtiden. Skal det ske, så vil det være i et fælles bud med enten Sverige eller Norge, men formanden for Dansk Boldspil-Union, DBU, tvivler på, at det sker.

- Som det ser ud i øjeblikket, er det ikke realistisk, fastslår Allan Hansen.

- Lige nu er der ikke nogen af landene, der hver for sig eller sammen er i stand til at løfte stadionkapaciteten, fortæller DBU-formanden.

Det er udelukkende kravene til store, moderne stadioner, der gør det umuligt for DBU at trække et værtskab til Danmark. Alle andre forhold fra hotelberedskab til infrastruktur er parat. I øjeblikket kræver et arrangement som EM otte store stadioner med en kapacitet på minimum 30.000 tilskuere. Til semifinalerne skal der kunne lukkes 40.000 gæster inden for, mens finalen skal kunne overværes af 50.000 tilskuere.

Urealistisk

- Hvis man legede med tanken om, at Danmark og Sverige gik sammen, så skulle vi i Danmark have minimum tre stadioner i klassen 30.000 og 40.000 tilskuere. Som det ser ud i øjeblikket er det ikke realistisk. Parken er ved at blive bygget om og får plads til 38.000 tilskuere, og Brøndby Stadion ligger på 28.000 med lavere kapacitet til internationale kampe, forklarer Allan Hansen.

- Men man kunne godt tage en seriøs snak, om vi skulle have tre store stadioner fordelt over landet, siger han.

Allan Hansen mener dog, at et tredje stadion, der opfylder Uefas krav, skal have folkelig opbakning. Der skal efter formandens mening ikke investeres penge i et stort anlæg, som er ubrugeligt efter en slutrunde.

- Grænsen går for mig ved, at de, der bor i Danmark, efterfølgende skal have brug for de faciliteter, ellers må man erkende, at man ikke får menigmand med.

Matcher behovet

I øjeblikket kan formanden ikke se, at landets superliga-klubber på eget initiativ skulle få trang til at støbe betonen til et stadion med plads til 30.000 tilskuere. Tættest på at matche kravet er NRGi Park i Århus med plads til 20.000 gæster.

- De stadionfaciliteter, vi har bygget herhjemme, matcher behovet. Vi har fået en række fremragende stadioner, som passer til klubberne, siger han.

Grunden til, at DBU i 2000 kunne ansøge om at afholde det EM, der begynder på lørdag i Østrig og Schweiz, var, at man gik sammen med forbundene i Sverige, Norge og Finland om en stor fælles nordisk ansøgning. I det bud skulle Danmark blot levere to stadioner, Parken og Brøndby Stadion, men det blev aldrig aktuelt.

- Vi har fået et klart signal om, at Uefa ikke vil gå med til mere end to lande om et arrangement. Man ser helst, at det er et land, for det er det nemmeste at håndtere, men i lyset af, at der er mange små medlemslande, så accepterer Uefa, at der er to lande, der går sammen, siger Allan Hansen.

Siden det nordiske projekt blev fravalgt af Uefa i 2002 har Sverige været ivrig for at byde på EM i 2016 og bejlet til både Norge og Danmark om at være med i et nyt forsøg. DBU har takket nej, mens nordmændene har været mere varme på idéen.

EM-værtskab kræver nyt storstadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce