EM-showet røget ind i en tordenstorm


EM-showet røget ind i en tordenstorm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er sommer i Europa, og hvilken sommer.

Verden er vendt på hovedet, og det kan blive et frygteligt tabernakel de kommende dage.

Da avisens EM-fortrop rullede ud af Odense og forbi Blommenlyst, dér hvor "Det Sidste Bageri inden Hamburg" residerede indtil for få år siden, lå det fynske land indhyllet i en knitrende højsommer, og det var stadig lummervarmt, da Christiansfeld, Padborg, Kieler-Kanalen og Neumünster blev passeret. Og inde i Hamburgs mylder af liv tog folk sig endnu prustende til panderne. Selv ved cafébordene, hvor de første mange sider om det tilstundende EM blev studeret flittigt.

Men klokken 16.22 kom det første tegn på, at sportsredaktionens varslede "Kufstein-KonZept" risikerer at løbe ind i en alvorlig tordenstorm, når det møjsommeligt skal foldes ud i de kommende uger.

Mellem Wien, Innsbruck og Geneve. De første regndråber faldt ved Quakenbrück ved Bremen, og snart var autobahnen pisket til af et større regnskyl, mens "das Wetter-Dienst" fortalte om skybruddene og oversvømmelserne i Alpenland.

Minsandten i Kufsteins nabolag.

Men fodbold skal der stadig spilles i de otte værtsbyer, selv om de første kampe risikerer at blive halvvejs spoleret af forvarslet fra oven om den globale opvarmnings rædsler. Og det er lige før man er lykkelig over, at det danske landshold ikke er med, så landstræner Morten Olsens indøvede automatismer ikke mere eller mindre hænger fast i en indsø ved midtercirklen.

Stiftstidende har, som for to alt for hurtigt svundne somre siden, den simple plan at tjekke ind fra to fronter på en slutrunde, både på og uden for grønsværen.

Dengang i Tyskland slog avisen til markant forbløffelse for de lokale, sit hovedkvarter op i Bochum midt i det fodboldgale Ruhr-distrikt. Det var dengang Tyskland var i national VM-feber og selv Bochum i ugevis lignede en sydlandsk by, indtil den gustne Palermo-back Grosso flænsede tyskerne i semifinalen. Det lignede dermed et legendarisk Zidane-farvel med et VM til Frankrig, indtil Zidane nikkede en skalle i finalen, og Italien blev verdensmester. Nye dramaer er i vente.

Nu skal 16 lande kæmpe om EM-titlen i det, som er den hårdeste af dem alle at vinde, fordi man skal vinde seks barske kampe i streg.

Der er ingen fribilletter, og cirka 12 af landene kan vinde i det, som nærmest er et sydeuropæisk mesterskab, kun spoleret af de effektive svenskere, polakkernes håndværkerbold, tyskernes ambitiøse kollektiv og tjekkernes grå guld.

Men som bekendt følger mere derom senere.

I disse timer og døgn handler det stadig om forventningens naive glæde, og Stiftstidende er på vej mod schweiziske Basel, hvor åbningskampen mellem Schweiz og Tjekkiet spilles på lørdag.

Disse linjers ydmyge skribent og fotograf Yilmaz Polat burde ved rotationens start i aftes være nået pænt langt frem, godt forbi Remscheid og Ruhr, hvis Vorherre ville og vor cykel holdt, og på lørdag stempler den slutrunde-erfarne kollega Leif Rasmussen ind i Kufstein og følger derefter EM til dørs. Hele vejen til Wiens porte.

Hvis hele EM-showet da ikke drukner, før det nærmest er begyndt.

EM-showet røget ind i en tordenstorm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce