EM-navne


EM-navne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af nIELS abildtrup OG leif rasmussen

nab@fyens.dk og lra@fyens.dk

Jörg Haider, landshøvding i Kärnten, var i lufthavnen for personligt at byde det tyske landshold velkommen. De tyske spillere får hver 250.000 Euro, hvis de vinder EM-titlen.

En hundesports-forretning i Hamburg har fået produceret hunde-tøj lige til EM-starten. I forretningen "Kawaii" kan man køber trøjer med påskrifterne "Bastian Hundesteiger", "Michael Ballhund" eller "Ronaldog".....

Den kroatiske angriber Ivica Olic har som før hver eneste stor turnering sørget for at få fløjet noget salami ind til kvarteret i Bad Tatzmannsdorf - han er vild med den kroatiske salami "Kulen", som han har fået 15 stænger af!

EM-kampe i fjernsynet nedsætter mændenes lyst til sex. Specielt i Spanien skal kvinderne mande sig op for at aflede mændenes opmærksomhed, når der er bold på skærmen. 72 procent af de spanske mænd foretrækker tv-fodbolden frem for kødets lyster, viser en undersøgelse.

De første dages EM har åbenbart taget hårdt på en af de forbløffende mange kinesiske reportere i Alperne. Kineseren, der havde sæde ved siden af Stiftstidendes bord, sov flere gange under sit arbejde og snorkede højlydt. Det blev lørdag aften af forsøgt dokumenteret via en optagelse med mobiltelefonen, og i disse timer arbejdes der på at få finpudset lyden som dokumentation.

Pepe, den portugisiske midterforsvarer, præsterede EM's hidtil bedste detalje, da han med et dynamisk fremløb og en flot dobbelpas overrumplede det tyrkiske forsvar til scoringen 1-0 lørdag aften. Lige efter lærebogen.

Det skal tilføjes, at den allestedsnærværende Franz Beckenbauer ikke sås i Kufstein i aftes. Europas mest interviewede mand bor i nabolaget i Kitzbühel, hvor han plejer den daglige golfrunde og over mobiltelefonen hudfletter alt og alle i den tyske boulevardpresse.

EM-redaktionen vil i de kommende dage teste det tyrolske køkken i en daglig Trinken und-Essen-klumme. Derfor var det nødvendigt at skærpe smagsløgene med en speciel opvarmning på turen til Østrig. De første tre dag blev der bestilt den italienske hofret "spaghetti carbonara", og det skete i tyske Limburg og to gange i franske Mulhouse. Udgaven i Limburg var klart bedst.

Svenskerne er landet i Østrig. De blå-gule holder pressemøde i dag i Salzburg med træner Lars Lagerbäck og Fredrik Ljungberg, og det sker på Stadion Wals-Siezenheim i Mozart-byen.

Og pressemøderne med svenskerne er altid en anden sag end med danskerne. Det er stadig i den formelle og stillige facon, mens man kommer ganske tæt på alle danskere til en landsholds-pressemøde. Til gengæld er svenskerne som regel med til slutrunderne i vore dage.

EM-navne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce