Efter næsten tre uger i en landsby uden de store muligheder er René Toft Hansen glad for at komme videre.

Håndboldlandsholdet har skiftet landlige omgivelser ud med storbyen Zagreb forud for EM-semifinalen, der spilles i den kroatiske hovedstad fredag aften.

Og det er en kærkommen forandring efter 17 dage i den lille flække Sveti Martin na Muri, hvor der ikke var de store adspredelsesmuligheder - heller ikke på den kulinariske front.

- Bare det at få luftforandring efter at have været det samme sted i næsten tre uger og spist af den samme buffet, hvor der virkelig var meget frituremad, det er virkelig positivt, siger den danske forsvarschef René Toft Hansen.

I semifinalen mod Sverige kommer han til at spille mod sin gode ven Niclas Ekberg, som han de seneste otte år har været klubkammerat med i først AG København og siden THW Kiel.

- Vi har lige mødtes på hotellet, hvor vi mest snakkede om buffeten, for den var vi danskere ret begejstrede for, siger Toft Hansen med et grin.

- Svenskerne har været her lidt længere, og de er lidt trætte af den, men i forhold til det, vi kommer fra, så er det virkelig en opgradering, siger René Toft Hansen.

Det danske hold skal bo i Zagreb i de kommende fire dage. Efter semifinalen venter der enten en finale eller en bronzekamp på søndag. Dagen efter forlader holdet Kroatien og vender tilbage til hverdagen.

Mere om emnet

Se alle
Sverige må undvære sin EM-topscorer mod Danmark

Sverige må undvære sin EM-topscorer mod Danmark

Dansk målmand før EM-semifinale: Vi er svage favoritter

Dansk målmand før EM-semifinale: Vi er svage favoritter

Historisk er Sverige storebror i håndboldens nabostrid

Historisk er Sverige storebror i håndboldens nabostrid