EM afslører brutalt Olsens spin

Sportsredaktøren samler input til kommentarer og artikler i alperne nær Kufstein.illustration: hjørdis plato

EM afslører brutalt Olsens spin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EM-slutrunden mellem en masse høje bjerge har ikke bragt nye taktiske finesser ind i spillet. Men slutrunden har været fyldt med stor underholdning, inciterende dramaer og ofte flot spil. Men samtidig har gruppekampene afsløret, at store dele af den danske offentlighed og medieverden er offer for et smart spin fra DBU's og landstræner Morten Olsens side, når det til tider hedder sig, at Danmark ikke længere har et tilstrækkeligt antal klassespillere til at kunne begå sig internationalt.

For vel halvdelen af deltager-nationerne har hverken leveret bedre eller ringere fodbold, end de rødhvide gjorde det i kvalifikationen, hvor vi sluttede som nummer fire efter Spanien, Sverige og endda Nordirland.

Den skriver, der pirker de følgende bogstaver ned i tastaturet, mens tågedisen igen sænker sig over alpetinderne, må nøgternt konstatere, at Schweiz, Grækenland, Østrig og Polen på ingen sæt og vis har et bedre materiale end danskerne. Og heller ikke tjekkerne, russerne og tyrkerne har i slutrundens mellemlag virket synderligt bedre mand for mand, end det som DBU råder over. De har bare virket tændte.

Tyskerne og svenskerne har også vist visse svagheder, men har til gengæld flere frontløbere af klasse end Danmark, der ud over kometen Nicklas Bendtner spejder langt efter ægte kvalitet.

Til gengæld har lande som Portugal, Holland, Kroatien og Spanien spillet i højere tempo, med større intensitet og teknisk klasse, end det vi kender fra de rødhvide. Slet ikke unaturligt, når man kender de landes talent-reservoir. Og Frankrig og Italien har som altid spillet på højt niveau. Modstanderne har blot været en tand bedre, eller haft medgangen. Rumænien har også demonstreret klasse.

Nu kan turneringen stadig nå at stemple disse linjer som rent vås. Det er nærmest spillets og avisens natur. Løbets logik er til tider uberegnelig. Ellers er der jo ingen grund til at køre Tour de France, eller spille om en EM-titel i fodbold.

Men nu kommer så endelig pointen, mens den tidlige aftenstunds første kølige vindstød slår gennem Inn-dalen og straffer Kufstein-borgernes magelighed: Der er ingen grund til at hoppe på Morten Olsens og diverse DBU-træneres og lederes påstande om, at Danmark ikke har materiale til det og det. For lige nu kan landet mellem Gedser og Skagen stille med lige så gode 11 mand, som dem seks-syv-otte lande har skiltet med under EM. Tro ikke på det smarte landstræner-spin.

Jo, der har været større spiller-generationer i rødt og hvidt. Men Danmark har lige så meget ret til og mulighed for at deltage i slutrunder, som denne verdens Schweiz, Polen, Grækenland & Co. Det kendetegner bare flere af disse lande, at de optimerede et gennemsnits-materiale i kvalifikationen.

Spændende at se, om DBU og Morten Olsen lærer lektien af EM. I stedet for at jamre videre over håndværket hos arbejderne på chokoladefabrikken. Så bliver de nemlig hurtigt halvsløje. Igen.

EM afslører brutalt Olsens spin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce