EM: Rikke Møller vinder sølv

Rikke Møller Pedersen med sin sølvmedalje i 200 meter bryst. Svømmeren håber, det er en ny start. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

EM: Rikke Møller vinder sølv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hun missede finalen på 50 meter bryst og endte sidst på 100 meteren, men med sølv i favoritdisciplinen 200 meter bryst viste Rikke Møller, at hun er blandt de bedste.

Svømning: Med i alt 12 medaljer i disciplinen 200 meter bryst og verdensrekorden på langbane, var Rikke Møller Pedersen en af de helt store favoritter til en podieplads i Royal Arena.

Det viste publikum også, da verdenssvømmeren kom til syne i arenaen. Med skrig, hyl og klapsalver blev hun, sammen med holdkammeraten Anna Wermuth, blæst ind til det indledende heat.

Rikke Møller kom godt fra start, og med sine karakteristiske lange tag under vandet, lagde hun sig i front med russeren Vitalina Simonova og tyskeren Jessica Steiger. Efter de første hundrede meter faldt fynboen tilbage, men der var ingen grund til bekymring. Roligt overhalede hun tyskeren og bankede hænderne på den gule plade som nummer to.

I pressezonen efter løbet var der ikke overskud til meget snak, og da DR ville stille verdensstjernen et par spørgsmål, var hun helt klar i mæglet:

- Du får lov til at stille det bedste spørgsmål, du har.

En ubarmhjertig situation for journalisten, der spurgte, om hun havde fået tro på en plads på podiet?

- Hvis jeg kunne spå, ville jeg give dig svaret, men jeg kan ikke andet end at håbe, sagde Rikke Møller og smilede stort.

EM i svømning
Danske medaljer: Pernille Blume: Bronze 100 meter fri, bronze 4x50 meter fri (holdkap), bronze 50 meter fri, sølv 4x50 meter medley (holdkap).

Emilie Beckmann: Sølv 50 meter butterfly, bronze 100 meter butterfly, bronze 4x50 meter fri (holdkap), sølv 4x50 meter medley (holdkap).

Rikke Møller: Sølv 200 meter bryst, sølv 4x50 meter medley (holdkap).

Mie Ø. Nielsen: Bronze 4x50 meter fri (holdkap).

Julie Kepp Jensen: 4x50 meter fri (holdkap), 4x50 meter medley (holdkap.)

Fynske resultater: 

Rikke Møller Pedersen: 13. plads ved semifinale 50 meter bryst, 8. plads ved finale 100 meter bryst, 2. plads finale 200 meter bryst, 2. plads 4x50 meter medley (holdkap).

Laura Glerup: 10. plads indledende 200 meter fri, 16. plads indledende 400 meter fri. 

Matilde Schrøder: 23. plads indledende 50 meter bryst, 21. plads indledende 100 meter bryst.

Anna Wermuth: 38. plads indledende 50 meter bryst, 35. plads indledende 100 meter bryst, 10. plads indledende 200 meter bryst.
Rikke Møller takker Royal Arena for opbakningen under 200 meter bryst finalen. Hun blev kun overgået af en spansk svømmer. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017)
Rikke Møller takker Royal Arena for opbakningen under 200 meter bryst finalen. Hun blev kun overgået af en spansk svømmer. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017)

flyvende finale

Godt seks timer efter det indledende heat, trådte Rikke Møller igen ind i arenaen, og hvis jubelbrølet var stort om formiddagen, så var det enormt øjeblikket før finalen. Alle øjne var rettet mod danskeren, der roligt tog de sidste indåndinger og trådte op på skamlen. Der blev helt stille i hallen, Rikke Møller sprang i vandet og jublen brød ud igen.

Englænderen Ulyett Jocelyn lå forrest i begyndelsen, men Rikke Møller gnavede sig ind på konkurrenten og ramte væggen i tiden 2.19.53 - et sekund senere end spanieren Jessica Montero.

- Jeg er super glad lige nu. Det var et fedt løb og en utrolig atmosfære. Jeg fik lov til at holde mig til min egen måde at gøre det på, og jeg følte, at jeg styrede det, sagde svømmeren og fortsatte:

- Nogle gange er det svært at tro på, at man er god nok, som man er, men det viste jeg i dag.

Der var ikke meget tid til at fejre sølvmedaljen, for bare en time senere skulle fynboen i vandet igen i holdkap.

- Jeg skal ud at køle ned nu, og så skal jeg fokusere på holdkappen.

Jubeleksplosion

Der blev sat en elegant sløjfe på EM på kortbane, da fynboen sammen med Pernille Blume, Julie Kepp Jensen og Emilie Beckmann til sidst svømmede sig til en sølvmedalje i 4x50 meter medley. Rikke Møller svømmede danskerne ind i syvende bedste tid med sit brystløb, Emilie Beckmann halede ind på modstanderne med 50 meter butterfly og gav gode kår for suveræne Blume, der tonsede gennem feltet og kun blev overgået af endnu mere suveræne Sarah Sjöström.

I sekundet Blume slog hånden på væggen, eksploderede Royal Arena, og de danske svømmere omfavnede hinanden i en lykkerus. Det var bare ikke alle, der havde opfattet, at det var en sølvmedalje, de fejrede.

- Pernille (Blume, red.) fik en positiv overraskelse, da vi gik ind til medaljeoverrækkelsen. Hun havde ikke fundet ud af, at vi havde vundet sølv, fortalte pigerne i munden på hinanden efter løbet.

For Rikke Møller Pedersen var de to medaljer - og begge af sølv, en forløsning.

- Det er gået lidt op og ned, men jeg håber, at det er en ny start på noget stort, sagde svømmeren, der også var helt ekset af stemningen af arenaen.

- Den stemning der var i hallen, vil jeg huske for livet. Jeg har kun oplevet noget lignende, da jeg slog min verdensrekord, sagde Rikke Møller Pedersen, der nu er oppe på 29 medaljer ved internationale mesterskaber.

EM: Rikke Møller vinder sølv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce