Dynamitten tændes for alvor i aften


Dynamitten tændes for alvor i aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De indledende krasse bemærkninger er allerede gjort i de to første puljer og visse får er allerede skilt fra de lokale bukke, men i aften vil dynamitten sprutter hen over Letzigrund i Zürich og især Wankdorf Stadion.

Dynamitpuljen lægger ud med Rumænien-Frankrig på det stadion, som er mest kendt for sine mange verdensrekorder i atletik og senere i aften festes der med Holland-Italien på Wankdorf, hvor tyskernes legende Helmut Rahn en gang i 1954 lavede det berømte "Tor-tor-tor-tor....", så det genopstandne Tyskland stolt børstede ruinstøvet af sig og sensationelt besejrede magyarerne med Ferénc Puskás i spidsen.

Det er svært at gøre sig afgørende klog på puljen, men jeg tror ikke for alvor på hollænderne, der endte efter rumænerne i kvalifikationspuljen og mod Danmark i en af de sidste test-kampe før afrejsen fra det pandekageflade hjemland til tinderne i Schweiz, afslørede mangler.

Forsvaret har ikke virket standhaftigt med skiftende besætninger med navne som Melchiot, Heitinga, Mathijsen, Bouma, De Cler eller De Zeeuw foran United-stjernen Edwin van der Sar og da den ellers så frygtede offensiv med Ruud van Nistelrooy alene i feltet jo i kvalifikationskampene kun scorede 15 gange i 12 kampe, så ser det nederdrægtigt svært ud for nederlandene og deres coach Marco van Basten, der jo har skiftet system fra 4-3-3 til 4-2-3-1 - måske på grund af de åbenlyse defensive mangler.

- Du er nødt til at skifte taktisk efter hvilke spillere, du har, siger van Basten til World Soccer - en frase, som en passant nævnt vist aldrig er faldet over Morten Olsens læber. Men det er jo en helt anden snak.

- Men opnår at have seks defensive spillere til at bygge spillet op i stedet for fem. Det gør det nemmere for forsvaret, erkender van Basten.

Holland vil få svært ved at score mod de italienske verdensmestre, der selv uden den skadede Cannavaro traditionelt vil stå solidt og lukke områderne ned dér, hvor det er farligst.

Den store joker i gruppen er rumænerne, der er på vej mod en ny top efter Gheorghe Hagi og er efter tre slutrunder i træk udenfor det gode selskab igen fremme i bussen med kendte profiler som Christian Chivu, Cosmin Contra og Adrian Mutu.

Rumænerne er i nyere tid hver eneste gang blevet besejret af italienerne og franskmændene, og hvorfor skulle det ændre sig nu, spørger mange fra Balkan-landet sig selv.

Selv om Draculas sønner igen har hvæsset hjørnetænderne, spørger vi om det samme.

Dynamitten tændes for alvor i aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce