Dopingsyndere kan fanges hurtigere


Dopingsyndere kan fanges hurtigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremover vil dopingsyndere bliver afsløret hurtigere, end det er sket med de seneste sager fra OL, siger Finn Mikkelsen fra Anti Doping Danmark.

Dopingsyndere vil i fremtiden blive afsløret hurtigere end i sagen om de seks atleter, der i denne uge blev fanget i at være testet positive for dopingpræparatet cera under OL i Beijing, der sluttede for otte måneder siden.

- Jeg er overbevist om, at man med denne vellykkede analyse fremover meget hurtigt vil kunne tage stilling til, hvad der skal ske med prøverne, efter at den pågældende begivenhed er afsluttet. For at det skal have gennemslagskraft på alle måder, må det ikke tage mere end en måneds tid, siger Finn Mikkelsen, sekretariatschef i Anti Doping Danmark.

OL-guldvinderen på 1500 meter i atletik, Rashid Ramzi fra Bahrain, og sølvvinderen i cykling på landevej, italieneren Davide Rebellin, er blandt de atleter, som er blevet taget for cera med otte måneders forsinkelse. Men der er en årsag til, at offentligheden måtte vente så længe på at få sandheden.

- Det er første gang, man har kørt en større mængde analyser bagud. Det har ikke været nemt politisk at komme igennem med det her og rent fysisk få flyttet prøverne fra Beijing og blive enige om, hvor prøverne skulle placeres, siger Finn Mikkelsen.

Hos Team Danmark glæder direktør Michael Andersen sig over, at det er lykkedes at afsløre dopingsyndere, selv om det skulle tage otte måneder.

- Det viser, at testsystemet fungerer, og at man hele tiden er i stand til at udvikle nye testmetoder. Så grundlæggende er det positivt. Men det er rimeligt nok, at der er en fornuftig tidsperiode fremover, så man får svaret efter en eller to måneder, siger han.

Dopingsyndere kan fanges hurtigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce