Dopingjægerne er ved at indhente snyderne


Dopingjægerne er ved at indhente snyderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dopingforskere forventer, at vinter-OL i Vancouver får færre dopede atleter, end der var ved de skandaleramte vinterlege i Salt Lake City og Torino.

Et OL uden dopede atleter er utopi. Men derfor kan de olympiske lege i Vancouver, som begynder i weekenden, alligevel blive en succes for antidopingarbejdet.

Det mener flere dopingforskere, som vurderer, at forbedrede testmetoder får nogle atleter til at afstå fra at dope sig.

- Jeg tror helt sikkert, at de er bange for kontrollen. De er klar over, at man er lige i hælene på dem i forhold til kontrollen med dopingstoffer, og det vil få mange til at afholde sig fra at bruge doping, siger Finn Mikkelsen, sekretariatschef i Antidoping Danmark.

Samme toner lyder fra den erfarne norske dopingjæger Inggard Lerheim, som siden midten af 1970'erne har beskæftiget sig med fænomenet.

- Der er sket en radikal forbedring i vores favør med alle de nye testmetoder, vurderer Inggard Lerheim, som er næstformand i det internationale skiforbunds medicinske komité.

Både han og Finn Mikkelsen peger på blodpasset som en væsentlig faktor. Med atleternes blodpas kan man spore, hvis de har mistænkelige udsving i deres blodværdier.

Finn Mikkelsen forventer, at nogle vil forsøge at dope sig med eget blod og kendte præparater som det epolignende stof cera.

Han tror dog, at legene i Vancouver bliver præget af mindre doping end tidligere.

- Det tror jeg roligt, vi kan regne med. Hvis vi ser på atleternes blodværdier, så er der helt andre og mindre koncentrationer af hæmoglobin (et stof i de røde blodlegemer, red.) hos de bedste løbere i dag, end der var for 10 år siden, siger han.

Dopingjægerne er ved at indhente snyderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce