Dopet russisk curlingspiller mister OL-bronze

Den 14. februar kunne den russiske curlingspiller Alexander Krushelnitsky kysse sin bronzemedalje i jubel, nu har han kysset den farvel. Han har afleveret en positiv dopingprøve og er blevet frataget medaljen og sendt hjem fra OL.

Dopet russisk curlingspiller mister OL-bronze

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alexander Krushelnitsky er kendt skyldig i en dopingforseelse og mister sin OL-bronzemedalje, oplyser CAS.

Den russiske curlingspiller Alexander Krushelnitsky må aflevere sin bronzemedalje ved vinter-OL i Sydkorea.

Det er konsekvensen, efter Den Internationale Sportsdomstol (CAS) torsdag traf en afgørelse i en dopingsag mod russeren.

- Atleten har indrømmet at have overtrådt dopingreglerne, og han er diskvalificeret fra mixed curling-konkurrencen, lyder det i en udtalelse fra CAS.

Alexander Krushelnitsky hentede tidligere ved legene i Sydkorea bronze i mixed curling, da han blev nummer tre i konkurrencen sammen med partneren Anastasia Bryzgalov.

Disse medaljer må russerne altså aflevere tilbage, og bronzemedaljerne går i stedet til nordmændene Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien.

Ifølge det norske nyhedsbureau NTB skulle medaljerne allerede være indleveret af Krushelnitsky og Bryzgalov.

Afgørelsen fra CAS kom timer efter, at sportsdomstolen havde aflyst en høring i sagen.

Det skete, efter at Krushelnitsky havde afslået selv at møde op og forklare sig.

Derefter meddelte CAS, at der senere torsdag ville blive truffet en afgørelse i sagen, og at det ville ske på baggrund af skriftligt materiale.

Baggrunden for hele sagen er, at både Krushelnitskys A- og B-prøve har vist spor af den præstationsfremmende hjertemedicin meldonium.

Meldonium har været på den forbudte liste siden 2016.

Krushelnitsky har tidligere forklaret, at han aldrig har benyttet sig af forbudte stoffer, og ifølge CAS har russeren forbeholdt sig retten til at søge om nedsat straf.

Afgørelsen betyder, at Krushelnitsky er udelukket fra at være en del af vinter-OL, og hans akkreditering til legene bliver inddraget.

Han er midlertidigt suspenderet, og CAS meddeler, at Krushelnitsky har accepteret afgørelsen.

Efterspillet nu er en sag, der skal afgøres af Det Internationale Curlingforbund.

25-årige Krushelnitsky var en af de 168 russiske atleter, der fik lov at stille op i Sydkorea under neutralt flag.

Internationale medier har tidligere spekuleret i, at CAS's afgørelse i sagen kan få indflydelse på, om de russiske OL-atleter kan benytte Ruslands flag under OL's afslutningsceremoni.

De russiske atleter stiller under vinter-OL op under det olympiske flag, efter at Rusland er udelukket som nation i kølvandet på hele dopingskandalen i landet.

Ifølge AFP vil Den Internationale Olympiske Komité (IOC) senere i denne uge beslutte, om Ruslands suspendering skal løftes.

Sker det, kan russerne benytte det russiske flag ved afslutningsceremonien.

Det norske par, som i stedet er udpeget som bronzevindere i mixed curling, er allerede tilbage i Norge, men Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien hopper på et fly og tager tilbage til Sydkorea til en ny officiel medaljeceremoni.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået muligheden for at rejse ned til Pyeongchang, siger Nedregotten til Eurosport ifølge NTB.

Dopet russisk curlingspiller mister OL-bronze

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce