Dommere strides om Hollands åbningsmål

Hollands Ruud van Nistelrooy har åbnet scoringen mod de italienske verdensmestre, men var der offside? Det diskuteres nu lystigt fodbold-verdenen over.
Foto: ARMANDO FRANCA/AP

Dommere strides om Hollands åbningsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks topdommer, Claus Bo Larsen, er ikke i tvivl om, at Hollands første mål mod Italien var korrekt, mens tidligere Fifadommer Knud Erik Fisker er uenig.

Da Peter Fröjdfeldt godkendte Ruud van Nistelrooys 1-0-scoring mod Italien ved EM i fodbold, satte den svenske dommer samtidig gang i store spekulationer. Var van Nistelrooy offside, fordi Italiens Christian Panucci ikke var på banen, men lå på grønsværen efter at være blevet sendt flere meter ud over mållinjen.

Nej, mener Danmarks topdommer, Claus Bo Larsen.

- Det er så let. En hollænder og en italiener ramler sammen, målmanden vifter sin medspiller over baglinjen, men du kan som forsvarsspiller ikke blive onside, medmindre du er skadet og har fået dommerens tilladelse til at trække dig ud af banen, siger Claus Bo Larsen til ekstrabladet.dk.

En vurdering, som tidligere Fifadommer Knud Erik Fisker er lodret uenig i.

- Jeg ville 100 procent sikkert have dømt offside, og jeg håber dæleme også, at min linjedommer ville have vinket for det. Italieneren ryger jo ind i sin egen målmand, bliver trukket ud af spillet og dermed neutraliseret uden at ville det. Han bliver jo liggende og er dermed ikke en del af spillet, så jeg er slet ikke i tvivl: Offside, siger Knud Erik Fisker.

Se Hollands mål herunder

Dommere strides om Hollands åbningsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce