Disciplinærformand om Suarez-dom: Den er hård


Disciplinærformand om Suarez-dom: Den er hård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Luis Suarez har fået en hård dom, mener formanden for DBU's disciplinærudvalg. FA må have kigget mod Holland.

Straffen på 10 spilledages karantæne til Premier League-angriberen Luis Suarez fra Liverpool er voldsom, mener formanden for DBU's disciplinærudvalg, Jens Hjortskov.

- Det er en hård straf, siger Jens Hjortskov.

Det engelske fodboldforbund, FA, har endnu ikke forklaret straffen i detaljer, og Jens Hjortskov understreger, at han derfor udtaler sig uden at have læste begrundelsen for straffen.

Som formand for det danske disciplinærudvalg holder Jens Hjortskov øje med niveauet for domme i andre lande, og han var tidligt klar over, at der ventede Luis Suarez noget usædvanligt.

Så han blev ikke decideret overrasket over den hårde straf.

- I første omgang så jeg, at de ikke havde tænkt sig at holde sig inden for de normale tre spilledage. Og så vidste jeg godt, de ville klappe til ham, siger Jens Hjortskov.

Luis Suarez er blevet straffet for at bide Chelseas Branislav Ivanovic i armen.

Det er ikke første gang, angriberen bruger bid i en kamp. I 2010 bed han som Ajax-spiller i den hollandske Æresdivision en modspiller fra PSV Eindhoven. Det kostede syv spilledages karantæne.

Og den episode er formentlig forklaringen på den hårde straf.

- Jeg tror ikke, der kan være tvivl om, at forseelsen i Holland har haft betydning, siger Jens Hjortskov.

Straffen for det bizarre bid er større end den, Luis Suarez modtog for racistiske udfald mod Manchester Uniteds Patrice Evra. Dengang fik angriberen otte spilledages karantæne.

Forholdet mellem de to straffe kan godt undre Jens Hjortskov, eftersom hele fodboldverdenen længe har kørt en kampagne mod racisme, men så længe han ikke har læst begrundelsen for den seneste dom, har han "ikke nogen mening" om den sag.

Disciplinærformand om Suarez-dom: Den er hård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce