Det var kejserens nye klæder

OB's Eric Djemba-Djemba (forrest) har suget bolde op som en toptunet industristøvsuger i fynboernes første tre kampe. I går var der ikke meget luft i afrikaneren, der her slås med Midtjyllands Mikkel Thygesen.
Foto: Arkivfoto: Jesper Nørgaard Sørensen/POLFOTO

Det var kejserens nye klæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulvene flåede den fine førertrøje af et OB-hold, der var bagefter i alle spillets facetter i Herning

FC MIDTJYLLAND

OB

4-0

SUPERLIGA

FODBOLD: Det er skæbnens ironi, at det netop er en Odense-dreng, som har skrevet om kejserens nye klæder.

Åbenbart var det en førertrøje af temmelig porøst materiale, som OB havde iført sig i Superligaen i de tre første runder.

I hvert flåede de aggressive ulve stumperne af fynboerne, der gik fra banen som slået af stokke, da midtjydernes opvisning var slut.

Fodbold er jo en mærkelig kop te, men isoleret set afslørede begivenhederne på SAS Arena, at der skal arbejdes hårdt i OB for at nå målet om en top 3-placering.

I de første 20 minutter var der forskel i alle henseender på de to mandskaber.

Midtjydernes vandt alle nærkampe, var langt mere aggressive og hurtigere på bolden.

Og så skal Lars Olsen altså til at overveje, om OB har for mange spillere, som ikke har fart nok i fødderne.

Det kan være en af årsagerne til, at de stribede stod så langt fra deres modstandere, at de skulle have brugt en mobiltelefon for at opnå kontakt.
OB-cheftræner Lars Olsen var en trist mand efter øretæven i Herning. Han holdt dog fast i, at ni point efter fire kampe ikke er så tosset endda.
OB-cheftræner Lars Olsen var en trist mand efter øretæven i Herning. Han holdt dog fast i, at ni point efter fire kampe ikke er så tosset endda.
Foto: Jesper Nørgaard Sørensen/POLFOTO

Ramt af steppebrand

Duoen Mikkel Thygesen og rumænske Florescu virkede som steppebrande ved siden af vågeblussene Hans Henrik Andreasen og Djemba-Djemba, der lige nu virker bombet tilbage til periferi-spiller i den fynske trup.

De kommende dage vil afsløre, om Lars Olsen tør fastholde diamanten - eller skifte Djemba-Djemba ud til kampen i Aalborg.

Hans Henrik Andreasen og Henrik Hansen fyldte heller ikke noget, og den manglende hurtighed gør også modstanderne i stand til at skubbe deres bagkæde højt op.

Hverken Fall eller Runström er oversprinter-typer og Winston Reid og Califf var i stand til at matche dem fysisk.

Tendensen til at halse tungt efter modstanderne var iøjnefaldende allerede mod FC Nordsjælland.

Nu skal man ikke nedgøre alt efter et nederlag på heden, hvor fynboerne plejer at blive rundbarberet - studsningen i går var dog en tand tættere end før set.

Men der skal for alvor tro og mod til, hvis trænerne igen stiller med samme elleve i Aalborg på søndag.

Personligt tror jeg ikke helt på Hans Henrik Andreasen som højre midtbane-mand. Hans force ligger mere centralt på banen, men skal han spille dér i stedet, så får det andre konsekvenser.
Superliga
FC Midtjylland - OB 4-0 (3-0)

Mål:

1-0 (11) Baba Collins lægger bolden kontrolleret i langt hjørne efter Jonas Borring bagudpasning, da OB-forsvaret forgæves trækker offside i to omgange.

2-0 (19) Baba Collins dukker op mellem Helveg og Anders Møller og header uhindret bolden i det lange hjørne på Danny Olsens centring fra højre med venstrebenet.

3-0 (41) Baba Collins spiller bande med Danny Olsen gennem et stivnet OB-forsvar og scorer sikkert hattrick.

4-0 (69) Kim Christensen sætter hovedet på helt udækket inde i målfeltet på Christopher Poulsens skarpe centring fra venstre.

Advarsler: Winston Reid, FC Midtjylland (20), Chris Sørensen, OB (30), Danny Olsen, FC Midtjylland (37), Danny Califf, FC Midtjylland (70).

Bedste spillere:

FC Midtjylland: Baba Collins

OB: Johan Absalonsen

FC Midtjyllands holdopstilling: (4-4-2): Lasse Heinze - Kolja Afriyie, Danny Califf, Winston Reid (72. Kristian Ipsa), Chris Sørensen - Jonas Borring, Gheorghe Florescu (78. Dennis Flinta), Mikkel Thygesen, Danny Olsen (69. Claus Madsen) - Baba Collins, Kim Christensen.

OB's holdopstilling: (4-4-2): Arek Onyszko - Thomas Helveg, Anders Møller Christensen, Atle Roar Håland, Chris Sørensen - Hans Henrik Andreasen, Eric Djemba-Djemba (46. Espen Ruud - karakter: 02), Henrik Hansen (69. Peter Nymann), Johan Absalonsen - Björn Runström (90. Anders K. Jacobsen), Djiby Fall.

Dommer: Michael Svendsen - karakter: 02. Det er skrevet før: Læser spillet for dårligt og gav advarsler som vinden blæste.

Tilskuere: 7250

OB' s næste kamp: Søndag 14.00: AaB-OB.

Bemærkninger: Morten Bisgaard og Cristian Bolaños på andetholdet. Esben Hansen og Timmi Johansen genoptræner. Anders Lindegaard er skadet. Emmanuel Clottey har endnu ikke spilletilladelse. Mads Timm er til disposition af personlige årsager.
FC Midtjyllands Baba Collins (t.h.) var kampens store oplevelse med sine tre træffere i 1. halvleg. Her bliver han dog den lille i en duel med OB's midterforsvarer Atle Roar Håland.
FC Midtjyllands Baba Collins (t.h.) var kampens store oplevelse med sine tre træffere i 1. halvleg. Her bliver han dog den lille i en duel med OB's midterforsvarer Atle Roar Håland.
Foto: Jesper Nørgaard Sørensen/POLFOTO

Ålen Collins

Uden det rigtige pres på midten af banen sejlede det fynske forsvar rundt, og Baba Collins var som en ål i Nigeren.

Collins skulle slet ikke have været med, men Salami meldte fra med lyske-knas.

Så spillede FCM bare en regulær 4-4-2 og lod Florescu være en uhyggelig mobil og hård låsesmed.

Til sammenligning lignede Djemba-Djemba en mand, der gerne ville have nøjes med at passe et areal, der kunne klippes med en håndskubber på fire minutter.

Hårde ord i august.

Lars Olsen flåede ham ud i pausen og lod Helveg forsøge at samle stumperne.

Nuvel. Ingen er tjent med at spekulere i, om OB har haft et for hårdt program, fordi der er tale om fuldtids-spillere i en trup, der er berømmet for at være så bred, at man ikke kan råbe hinanden op fra hver ende af den.

0-4 og tilbage til medie-laboratoriet ved statuen af manden, der skrev om de usynlige klæder på kejseren.

Det var kejserens nye klæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce