Det store vintergys lurer i GOG

Kasper Nielsen og holdkammeraterne i GOG Svendborg kan stadig ikke vide sig sikre på, at de også kan trække den gule trøje over hovedet i næste sæson. Den plan, der skulle redde klubbens eksistens, er nemlig ved at falde fra hinanden på grund af en kortfristet gæld på 15 milioner kroner, som investorer vil have ud af verden, inden de skyder 2,4 millioner ind i GOG. Derfor tyder meget på, at GOG Svendborg TGI A/S i morgen vælger at gå i betalingsstandsning.
Foto: Arkivfoto: Tim K. Jensen

Det store vintergys lurer i GOG

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så tog den første GOG-spiller imod ledelsens tilbud om kvit og frit at forlade klubben.

Det er bagspilleren Minik Dahl Høegh, der nu skifter til liga-konkurrenten Fredericia HK, efter det ikke er lykkedes for den grønlandske landsholdsspiller at bide sig fast på GOG’s bedste hold.

Dermed er lønbudgettet i GOG Svendborg TGI A/S allerede fra årets allerførste timer reduceret. Men kun en anelse.

For der er flere, der skal gøre som Minik Dahl Høegh, hvis det for alvor skal gøre indhug i lønbudgettet, der for denne sæson er på omkring 12 millioner kroner.

Det kniber nemlig gevaldigt med at indfri de krav, en række investorer har stillet som betingelse for indskydelse af 2,4 millioner kroner.

Et af de krav er netop til lønbudgettet, og klubben var nået til enighed med spillerne om en lønnedgang i omegnen af 30 procent for resten af sæsonen.

Men lige inden nytår blev spillerne mødt med et nyt krav: visse spillere - det vil sige de mest løntunge - skal gå 50 procent ned i løn i den kommende sæson. Samtidig fik spillerne altså lov til at rejse fra GOG helt gratis.

Et andet investor-krav er, at den kortfristede gæld på 15 millioner kroner i GOG Svendborg TGI A/S skal skaffes ud af verden. Eller som det allermindste reduceres til en spiselig størrelse.

Og da GOG Svendborg TGI A/S ikke har midlerne til at betale den gæld, er en akkordordning med kreditorerne eneste alternativ til konkurs.

Men det er også samme akkordordning, der nu driller.

For det er tilsyneladende ikke alle kreditorer, der er med på at eftergive dele af tilgodehavendet.

Derfor er en betalingsstandsning en reel mulighed. Og GOG Svendborg TGI A/S kan vælge at anmelde en betalingsstandsning allerede i morgen, hvor skifteretten i Svendborg åbner igen efter juleferie.

En betalingsstandsning vil give GOG Svendborg TGI A/S et pusterum på tre måneder, hvor man i ro kan arbejde på at komme til enighed med kreditorerne. Samtidig med at spillerne fortsat vil få deres løn, og der fortsat kan spilles håndbold. GOG vil dog blive fratrukket to point som straf, men det er til at leve med. Også selv om der er hård kamp om pladserne i toppen.

GOG spiller næste kamp i Holstebro mod Team Tvis den 5. februar. Efter den EM-betingede pause. Det er det store gys på den fynske elitesportsfront, om det lykkes for GOG at redde sig fri af den endnu truende konkurs. Eller om det sydfynske håndboldeventyr skal starte forfra.

Det ville være den nemme udvej at lade det nuværende prof-selskab gå konkurs og så starte forfra i 2. division, som DHF-reglerne foreskriver. Uden akkordordningen og dermed gæld.

Men vejen tilbage mod toppen vil være alt andet end nem, og springet - og det gælder både sportsligt og økonomisk - til Håndboldligaen bliver kun større, mens elitesporten i højere og højere grad samler sig i storbyer.

Det store vintergys lurer i GOG

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce