Det stærkeste OL-hold nogensinde


Det stærkeste OL-hold nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OLYMPISK: Skønt antallet af danske OL-deltagere er det laveste siden Legene i Seoul 1988, mener Team Danmarks direktør, Preben Kragelund, at holdet er det stærkeste nogensinde.

Men han erkender samtidig, at TD's udmeldinger om, at Danmark skal have 10 medaljer med hjem fra Athen er en smule vovet.

- Jeg mener, man har fundet de rigtige, for nu at sige det lige ud. Nogle af udøverne er jo meget afhængige af, om de kvalificerer sig internationalt. Men alt i alt synes jeg, det er et godt hold, og jeg mener også, det er det stærkeste, vi nogensinde har sendt af sted. Netop fordi man har skærpet kravene også fra dansk side, siger Preben Kragelund.

Den udmelding kunne ellers lyde som en på forhånd indøvet replik, der kunne og også ville være brugt op til et hvilket som helst andet OL.

- Det er jeg meget enig i. Men denne her gang går vi jo samtidig ud og siger, jamen vi vover det ene øje og går efter 10 medaljer, efter vi de seneste tre gange har fået seks medaljer, siger Preben Kragelund.

Sammenligner man den danske guldhøst ved EM og VM i 2003 med 1999 - året før OL i Sydney - har Danmark i denne ombæring vundet hele 13 guldmedaljer færre.

Seriøse deltagere

Til grund for sine forventninger lægger Preben Kragelund da også i højere grad end tidligere de danske udøveres indstilling.

- For mit vedkommende er det primært baseret på, at der har været gode resultater, men også, at de aktive har en helt anden holdning til det, end vi tidligere har hørt. På det sidste fællesmøde, vi havde med de aktive, spurgte Peter Gade, hvorfor vi egentlig kun går efter 10 medaljer, og dér troede jeg, han lavede gas, men det gjorde han faktisk ikke, siger Preben Kragelund.

Man skal derfor ikke regne med, at det fremherskende mantra stadig lyder, at det vigtigste ved en OL-deltagelse er at være med.

- Man går efter at få medalje, siger Preben Kragelund fortrøstningsfuldt.

Se den danske deltagerliste under Resulter, næste side

Det stærkeste OL-hold nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce