For en måned siden tabte GOG pokalfinalen til TTH Holstebro, og det nederlag går de gule efter at hævne, når TTH torsdag aften kommer til Gudme i en kamp i toppen af grundspillet.

Håndbold: Søndag den 4. februar var det "nye" GOG - dannet i kølvandet på konkursen i 2010 - snublende nær sin første titel. Efter at have slået Aalborg Håndbold dagen før i pokal-semifinalen med en flot indsats manglede "kun" en sejr i finalen mod TTH Holstebro i Gråkjær Arena, men i en finale, hvor GOG'erne ikke spillede op til deres bedste, og hvor TTH diskede op med en storspillende Torbjørn Bergerud i målet samt et drilsk, offensivt forsvar, tabte fynboerne 21-26.

Sådan afsluttes grundspillet

Der resterer fem kampe for GOG i grundspillet.Efter torsdag aftens opgør mod TTH Holstebro i Gudme gælder det: TM Tønder Håndbold ude (11. marts, kl. 17), Århus Håndbold hjemme (17. marts, kl. 16), HC Midtjylland hjemme (21. marts, kl. 19.30) og Aalborg Håndbold ude (28. marts, kl. 20.30).

Efter grundspillet inddeles top-otte i to puljer til slutspillet, og GOG spiller sin første kamp i slutspillet onsdag den 11. april. Der bliver altså en kamppause på over 14 dage efter sidste runde i grundspillet, 28. marts. Det skyldes, at der skal afvikles en uge med landsholdssamling.

- Det nederlag gjorde ekstremt ondt, som GOG-general Lasse Kronborg udtrykker det kontant på GOG's hjemmeside med tilføjelsen:

- Og vi er sultne efter revanche.

Stregspilleren Lars Hald er i samme spor. Han siger:

- Vi går benhårdt efter revanche torsdag aften.

Cheftræner Nicolej Krickau løfter dog en lille pegefinger med ordene:

- Jeg kan selvfølgelig godt mærke, at der er revanchelyst i luften. Men det skal ikke være drivkraften. Drivkraften skal være, at vi vil have de to point og leverer en indsats, hvor vi lever op til de aftaler, vi har omkring kampen.

En helt anden kamp

I lørdags skød GOG Sønderjyske i sænk i Skansen med en sejr på 30-26. En storspillende landsholdsback, Niclas Kirkeløkke, scorede ni mål, og også to andre bagspillere, Lasse Møller og Frederik Clausen, hamrede løs.

Men opgøret mod TTH bliver af en helt anden karakter. Holstebros offensive forsvar slog meget i stykker for GOG i pokalfinalen, og fynboernes skytter vil ikke få lov til at bombe løs, som de gjorde mod Sønderjyderne.

- Nej, vi får ikke lov til at score 30 mål mod TTH. Holstebros forsvar vil presse Kirkeløkke og vore andre skytter langt ud i banen. Samtidig har TTH ligaens bedste tilbageløb, konstaterer Nicolej Krickau, der på den baggrund udstiller kontante mål for GOG's spil:

- Vi skal selv stå stærkt i forsvaret - og så få vort kontraspil til at fungere godt.

Krickau kalder TTH i sin nuværende form for "et tophold af en helt anden kaliber end Sønderjyske".

Men på en stærk sæson indtil nu står GOG i en særdeles favorabel position til mindst at forsvare sin andenplads i grundspillet og dermed til at være sikret to vigtige point med videre til slutspillet, der indledes 11. april. Nicolej Krickau siger:

- Hvis vi vinder over TTH, er jeg ret sikker på, at de to point er sikret.

Usikkerhed omkring skade

Til torsdagens kamp vil GOG fortsat være uden de langtidsskadede Gøran Johannessen og Jon Andersen. Til gengæld har Nicolej Krickau et begrundet håb om atter at have højrefløjen Mark Strandgaard, der ikke var med i Sønderborg på grund af en forstrækning, men på holdkortet.

I fraværet af Jon Andersen vil unge Mathias Gidsel også atter være på holdkortet. Det samme vil den unge højre fløj, Frederik Bo Andersen.

Mens Gøran Johannessen med sikkerhed forventes klar til slutspillet i april, er der opstået tvivl om alvoren af det springerknæ, som højrebacken Jon Andersen døjer med. En ny skanning lørdag skal afsløre, om der sidder noget problematisk brusk bag knæskallen.

- I givet fald risikerer vi, at Jons sæson er forbi. Men så galt tror vi ikke, det er fat, lyder det fra Nicolej Krickau.

GOG-TTH Holstebro, TV2 Sport, kl. 20.30

Se hvordan onsdag aftens kampe har påvirket GOG's situation i toppen af grundspillet på fyens.dk/faa.dk

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
GOG-TTH: Overkøring, vilde fløje og 500 til spisning

GOG-TTH: Overkøring, vilde fløje og 500 til spisning