Stortalentet Josefine Høgh Pedersen spiller sine to sidste U-landskampe i Svendborg. Næste stop er A-landsholdet for OB-spilleren
SVENDBORG: Hun er anfører på U19-landsholdet, og hun har spillet på ungdomslandshold, siden hun var 13 år. OB?eren Josefine Høgh Pedersen ved bedre end de fleste, hvordan det er at spille i den rød/hvide-trøje, men i morgen er det slut.

Når Danmark igen møder USA, så er det Josefines sidste kamp på landsholdet i ungdomsregi - næste stop er det danske A-landshold.

- Det er lidt sørgmodigt, at jeg skal stoppe, men så må mit næste mål være A-landsholdet, siger OB?eren, der som anfører og en af de ældre spillere går forrest til kamp og træning på U19-landsholdet.

Det gør hun nu også på sit klubhold, selv om hun her spiller sammen med langt mere rutinerede spillere som A-landsholdspiller Merete Pedersen, der har scoret 64 mål i 130 kampe på det rigtige danske landshold. Hun spår Josefine Høgh Pedersen en stor fodboldfremtid.

- Josefine er en meget spændende ung spiller, og jeg tror virkelig på hende. Hun bliver rigtig, rigtig god. Josefine har fysisk nogen fordele på banen. Hun er utrolig stærk og er samtidig teknisk dygtig, det gør hende meget svær at tage bolden fra. Samtidig har hun den rette indstilling, hun går forrest til træning og kamp.

- Tiden må vise, hvor dygtig hun bliver, men hun er allerede i en rivende udvikling, siger Merete Pedersen.

U19-landstræner Henrik Lehm ser også en kommende A-landsholdsspiller i Josefine Høgh Pedersen.

- Hun vil være klar til A-landsholdet om et par år. Josefine har gennemgået en rivende udvikling det sidste halvandet år, og hun vil det her så meget, jeg er ikke i tvivl om, at hun slår igennem på et tidspunkt.

En fodboldglad familie

18-årige Josefine Høgh Pedersen har ikke fodboldtalentet fra fremmede. Hendes far er Lars Høgh, mangeårig målmand i OB og nuværende målmandstræner på herrelandsholdet. Og Josefine har haft stor glæde af sin far i sin egen udvikling som fodboldspiller.

- Han har hjulpet mig meget med det mentale. Indstillingen til fodbolden og det psykiske, hvordan jeg tackler modgang. Og så har han altid været der til at besvare mine spørgsmål. Det er i det hele taget fedt at være i en fodboldglad familie med en mor, bror og en far, der støtter op om én.

Lars Høgh viede hele karrieren til OB, men Josefine Høgh Pedersen kan ikke garantere, at hun bliver i den fynske klub resten af karrieren.

- Jeg vil gerne spille der, hvor niveauet det er højest, men lige nu bliver jeg i OB. Det er min klub. Jeg har spillet der, siden jeg var seks år, og hele familien har en historie med klubben. Jeg vil også gerne først afslutte min uddannelse, siger Josefine Høgh Pedersen, der går i 2.g på Sct. Hans Gymnasium i Odense.

Hvor fremtiden derefter bringer hende hen, må tiden vise, men et godt bud kunne være USA, hvor kvindefodbolden i disse år er i en rivende udvikling.

- Jeg har allerede fået en masse tilbud fra trænere, der vil have mig til USA, og det kunne være rigtig interessant at dyrke fodbolden derovre, når jeg har gjort min skole færdig. De har nogle af de bedste spillere i verden.
  • fyens.dk