Det er ingen gavebod


Det er ingen gavebod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TOURDEFORCE: Armstrong forærer intet væk og vandt igen i går
CYKLING: Lance Armstrong satte eftertrykkeligt tingene på plads på 17. etape af dette års Tour de France, der også var den hårdeste i Alperne. Efter 204,5 kilometer i bjergene sprintede han sig til sejr ved at slå Andreas Klöden fra T-Mobile på målstregen.

De to havde sammen med Armstrongs holdkammerat Floyd Landis, Jan Ullrich samt CSC's Ivan Basso sat sig solidt i front på de sidste stigninger af etapen, og jo tættere de kom på mål, jo mere klart blev det, at denne bjergetape fra Le Bourg-d'Oisans til Le Grand-Bornand skulle ende i en taktisk spurt mellem de fem.

Klöden stak med en kilometer igen, og det så ud som om, at han skulle holde føringen hjem, men Tourens ubestridte konge, Lance Armstrong, viste ingen nåde og satte i en rasende arbejdsiver tingene på plads i spurten.

- De sidste kilometer var meget taktiske. For mig er det et meget specielt Tour de France, men i dag (i går, red.) var der ingen, som gav noget væk til nogen, sagde Lance Armstrong, efter han endnu en gang fejede al modstand til side.

Dermed gjorde amerikaneren det klart, at han ikke har tænkt sig at give ved dørene i dette løb, der endegyldigt kan sikre ham en plads i cykelsportens historiebøger.

Bartoli ude

CSC vil nok se tilbage på etapen med blandede følelser. Basso blev nummer fire og forsvarede dermed sin andenplads foran Klöden og Ullrich, og viste sig i det hele taget at være godt kørende, ligesom Carlos Sastre også viste gode takter. Men Bjarne Riis måtte samtidigt sige farvel til Michele Bartoli, der måtte udgå med smerter i ryggen og i låret.

Bjarne Riis, var efter etapen tilfreds med at Basso havde undgået at tabe for megen tid til Andreas Klöden, der er cirka et minut efter CSC's italiener.

- Vi prøvede, men der var ingen, der rigtig kunne gøre forskellen. Alle var udmattede. Nu er Klöden lidt tættere på, men et minut er ikke meget, så vi må håbe på, at Basso kan køre en god enkeltstart, sagde Bjarne Riis.

Det lykkedes heller ikke på denne etape Jan Ullrich at køre fra Lance Armstrong eller de andre favoritter, så tyskeren kunne komme nærmere en plads på podiet. Men det var ikke fordi viljen manglede, forsikrede han.

- Hvis jeg kunne have angrebet, havde jeg gjort det, men vi har alle en grænse. Det var en meget hård etape i dag, sagde Jan Ullrich.

Største bjergrytter

En rytter der til gengæld med sikkerhed vil huske 17. etape med et smil på læben, er den franske tour-charmeur Richard Virenque, der med sin sejr i bjergspurten på Col de la Forclaz sikrede sig den samlede sejr i dette års bjergkonkurrence.

Bjergtriumfen, der også bliver Quickstep-rytterens syvende i karrieren, betyder, at Virenque er alletiders største bjergrytter i Tour de Frances historie.

Det er ingen gavebod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce