Det Lochter en hel del af guld

Ryan Lochte mener selv, at han har en chance, hvis han efter 200 meter - 100 meter butterfly og 100 meter ryg - stadig er med. Lochtes taktik går ud på at slå til på tredje disciplin, brystsvømning, hans egen styrke, Phelps' svaghed.
Foto: AP

Det Lochter en hel del af guld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanske Michael Phelps jager otte guldmedaljer i svømmebassinet. Men der kan vente en dukkert allerede i morgen

SVØMNING: USA's Michael Phelps er vandhunden over dem alle. Ryan Lochte er ikke andet og mere end underhunden i det spil.

Ingen tvivl om det.

Var man en smule i tvivl, blev den ryddet af vejen under de tos separate pressekonferencer i Beijing forleden.

Phelps blev overdænget med spørgsmål af den internationale presse. Om muligheden for at vinde otte titler, hans nyanlagte kinesisk inspirerede skæg, hans forhold til legenden Mark Spitz og så videre og så videre.

Lochte, der først kom på efter Phelps sammen med Phelps' træner og veteranen Dara Torres, måtte vente til allersidst i sin halve time lange seance, inden han fik det første spørgsmål.

Det kom fra en ungarsk journalist, som forsigtigt spurgte om, hvad han forventede sig af mødet med Laszlo Cseh. Tankevækkende.
Michael Phelps kan snart få tørret sit grin af, når han skal i duel mod Ryan Lochte. Eller er Phelps måske alligevel for suveræn? Svaret får vi i morgen tidlig, dansk tid.
Michael Phelps kan snart få tørret sit grin af, når han skal i duel mod Ryan Lochte. Eller er Phelps måske alligevel for suveræn? Svaret får vi i morgen tidlig, dansk tid.
Foto: AP

Sejr ingen selvfølge

Ikke mindst, fordi det hjemme i USA ikke bliver betragtet som nogen selvfølge, at Phelps bare sådan uden videre padler fra Lochte her i Beijing.

Faktisk kan Phelps' drøm om otte OL-guldmedaljer dø allerede i morgen tidlig dansk tid, når han efter al sandsynlighed står over for Lochte i finalen i 400 meter medley.

- Han skal altså lige forbi Lochte, som den amerikanske landstræner Eddie Reese siger om duellen

En duel, der på en måde deler vandene ovre på den anden side af dammen. For godt nok er Phelps et gigantisk idol og amerikanernes vel nok største svømmer siden Mark Spitz, men der er et eller andet over Ryan Lochte, man bare ikke kan stå for.

Gadedreng med stålvilje

En ubekymret og alligevel super professionel attitude. En gadedreng med vilje af stål.

Gadedrengen har vist sig de efterhånden mange gange, Lochte er blevet skadet på bizar vis.

Så falder han over sin hund, så falder han ned fra et træ, så styrter han på sin scooter, og så - som det skete kun otte uger før OL - vælter han på sit skateboard. Det kostede en skadet ankel og en skideballe fra faderen.

Ryan trak på skuldrene og svarede:

- Hvad vil du have, jeg skal gøre? Leve i en boble?

Nej, den går ikke. Ryan Lochte skal bruge sin frihed, og han går ikke så højt op i sin personlige fremtoning. Heller ikke selv om han har millionsponsoraftaler med McDonald's, Seko og Speedo. Ifølge holdkammeraten Kyle Deery kunne det være meget mere.

- Men når jeg siger til ham, at han skal sælge sig selv noget bedre, siger han bare, nå jå, det kan du godt have ret i. Og så sker der ikke mere, siger Kyle Deery.

Men tag ikke fejl, Ryan Lochte er målrettet. Det er ikke for ingenting, han svømmer 18 kilometer om dagen i træningsbassinet.

Han går efter det store kup i Beijing. At slå Michael Phelps på 200 og 400 meter medley. For som han siger:

- Jeg stiller i hvert fald ikke op til noget løb for at blive nummer to.

400 medley-finalen, søndag kl. 04.03 dansk tid

Læs mere om OL fra Fyens Stiftstidendes udsendte i Fyens Stiftstidende under hele OL

Det Lochter en hel del af guld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce