Derveld forstår ikke verden

Solide Fernando Derveld kan ikke forstå, hvorfor han er flyttet ud på reserve-bænken. arkivfoto: nils Mogensen Svalebøg

Derveld forstår ikke verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VRED: Hollænderen føler sig gjort til syndebuk for OB's stribe af nederlag

FODBOLD: I perioder har den atletisk byggede herre i OB's venstreside skræmt modstanderne fra vid og sans, og i til tider har det lignet et spørgsmål om tid, før udlandet kaldte på Fernando Derveld, 27 år, og venstre back.

Men nu er Derveld irriteret og vred. Og forstår ikke, hvorfor han er sat af OB's hold.

Onsdag var Derveld placeret på bænken, da OB spillede mod FCK i anden semifinale, og i hele foråret har træner-duoen Klavs Rasmussen og Troels Bech tydeligt vist, at de vægter Chris Sørensens kvaliteter lige så højt.

- Jeg forstår ikke, hvorfor jeg ikke er på. Vi spiller ikke godt som et hold, og så er det bare mig, der skal betale prisen. Mod FCK kunne man se, at det ikke hjalp, at jeg ikke var med.

- Hvorfor tror du, at du er sat af?

- Jeg ved det ikke. Måske vil træneren bare prøve noget andet.

- Du har altså ikke fået nogen besked?

- Nej. Og jeg har heller ikke spurgt. Træneren kunne da bare fortælle mig, hvad der var galt. Så kunne jeg forholde mig til det. Vi er én klub, og vi skal stå sammen, siger Derveld, der virkede mut og mørk i tankerne, da han i går formiddags entrede træningsbanen - efter den indledende lange løbetur sammen med truppen.

Derveld understreger, at han er "fully fit" - i topform.

- Men når holdet spiller skidt, trækker det alle med ned. Vi spillede syv gode kamp i træk, og så trækker det alle op. Alle tør vise hvad de kan. Og det omvendte sker, når man taber flere kampe.

Hovederne skal renses

- Vi har bare brug for at rense hovederne og hjælpe hinanden på grønsværen, så vi kan få vendt udviklingen, siger Derveld, der efter kampen mod FCK blev citeret i dagbladet "BT" for at sige:

"Jeg har spillet som en af de bedste venstre backs i den danske liga gennem to og et halvt år, og jeg ved ikke, hvorfor det lige skal ramme mig, at hele holdet har spillet under niveau de seneste kampe. Det gavner ikke træneren, det gavner ikke mig, det gavner ikke OB, at jeg skal sidde på bænken", lød Derveld-citatet.

- Men du vil vel kæmpe for din plads?

- Jo, selvfølgelig, men det hjælper jo ikke at kæmpe, hvis ikke der bliver taget hensyn til det.

Derveld har kontrakt frem til sommeren 2005. I efteråret 2002 var han en af banens bedste i de to UEFA CUP-opgør mod Celta Vigo, og hollænderen scorede til 1-0 i returkampen på Odense Stadion, inden hans røde kort ødelagde mulighederne.

OB-spillerne og trænerduoen Klavs Rasmussen/Troels Bech holdt et længere møde ved starten af formiddags-træningen, inden løbeturen og boldøvelserne. Alle mand er til disposition til søndagens udekamp mod Brøndby.

Flere spillere nikkede, når de blev spurgt, om de mente de snart stod for tur til en chance.

- Skriv du bare, at vi trænger til udskiftninger, sagde Kenneth Møller Pedersen.

Sammen med Jan Sønksen, Jakup á Borg, Esben Hansen og Martin Borre er Møller Pedersen blandt dem, som trænger sig på, og selv målmand Arek Onyszko skal vel ikke vide sig for sikker - i forhold til Martin S. Jensen.

Tre nederlag i rap til FCK og en målscore på 3-11 har sat sine spor i Ådalen.

Chefcoach Klavs Rasmussen kommenterer Dervelds kritik således:

- Vi valgte til FCK-kampen de 11 spillere vi mente var bedst egnet til at udføre den opgave. Det har for så vidt intet at gøre med Dervelds aktuelle form. Jeg kan ikke nikke genkendende til, at Derveld ikke er informeret tilstrækkeligt, men jeg kan godt forstå, at han er frustreret. Det skal man være som fodboldspiller, når man ikke er med, siger OB-coachen.

Derveld forstår ikke verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce