Der blæser en frisk vind fra vest


Der blæser en frisk vind fra vest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart ligner et godt bud på et tophold i Danmarksserien i den kommende sæson

FODBOLD: Den nye struktur under DBU med afskaffelsen af Kvalifikationsrækken er gennemført, og seks fynske mandskaber er parate til at gennemføre den nye sæson i Danmarkserien, alle placeret i samme pulje.

I Middelfart har træner Lars Meinert fået styrket truppens bredde, og det arbejde, som blev søsat ved ansættelsen begynder at bære frugt. Derfor vurderer flere eksperter bæltbyens mandskab til at blive et seriøst fynsk bud på en topplacering.

- Vi har spillemæssigt løftet niveauet og har opnået pæne resultater i opstarten. Nu skal det omsættes i en pulje, der byder på flere nye mandskaber, og vi er sluppet for de mange Superliga-reservehold. Vi er optimistiske med et godt besat mandskab, lyder det fra Lars Meinert.

På Nordfyn er Otterup træner Ole Pedersen i gang med sit andet halvår, og man har ligeledes fået styrket truppen. Målet er en plads i top-5.

- Vi mangler fortsat lidt timing og skal bruge de første kampe til at finjustere tingene. En god start er vigtig for selvtilliden og interessen, og selv om vi lige nu mangler lidt power helt i front på grund af skader, så har vi fundet et godt koncept, vurderer Ole Pedersen.

Blå skader

De tre moderklubber til projektet FC Fyn, B1913, B1909 og Dalum, mødes indbyrdes på Danmarksserienniveau. På Campus har man samlet en trup af unge talenter stort set af egen avl, og de høstede erfaringer i rækken sidste sæson med en meget smal trup.

- Vi er lidt skadesplaget før sæsonen, men som sidste år gjorde de spillere vi hentede fra serien god fyldest, og det har været kendetegnende for holdet de sidste sæsoner, og det giver et godt kammeratskab, som holder en del af spillerne i klubben. Vi har selvfølgelig også en ambition om udvikling af spillere, så overbygningen FC Fyn kan hente spillere herfra, siger assistent Morten Milling.

B1909 havde en sæson, hvor skader og ustabilitet prægede holdet, der dog sikrede forbliven i rækken uden større problemer, men de røde har fået udvidet truppen, så holdet ikke er helt så sårbart.

- Vi har opnået gode resultater i opstarten og har fået mere stabilitet. De nye er blevet godt integreret, og målet er en topplacering, og ikke mindst at blive bedste fynske mandskab, lyder det fra B1909's nye assistent Niki Antivakis, der grundet skader har valgt at trække sig ud på sidelinien som hjælper for Carsten Hemmingsen, der heller ikke er tiltænkt en så aktiv rolle som træneren indtog i sidste sæson, hvor han spillede hovedparten af kampenne i foråret.

Dalums unge boblere

Dalum tog en hurtig oprykning ved at vinde Fynsserien over en halv sæson i foråret, og FC Fyn har her samlet overbygningens unge boblere med træner Martin Gils ved roret.

- Vi har en meget ung trup, som vi primært skal udvikle og skole til eventuel indsats højere oppe. DS er derfor vigtig for netop at give talenterne hår på brystet, og i truppen kan vi ved lejlighed inddrage flere ynglingespillere, lyder det fra holdets træner Martin Gils, før det går løs.

Sidste fynske hold i rækken er OKS, der via en andenplads i Kvalifikationsrækken sikrede oprykningen. Holdet har mistet tre bærende profiler både på og uden for banen, så træner Bo Sundahl er midt i at tømre en ny enhed sammen.

- Vi har fået den fornødne tilgang, men mangler selvfølgelig endnu en del afstemning, inden holdet hetl fungerer. Usikkerheden har præget opstarten, men der sker konstant fremskridt og holdet er godt besat på alle pladser, så stabiliteten vil helt sikkert komme over sæsonen, lyder det optimistisk fra OKS mangeårige træner Bo Sundahl.

Efter en kort opstartsperiode gælder det nu point for de seks fynske mandskaber, der alle stræber efter en placering i midten og fremefter. Lokalopgørerne bliver et vigtigt element i de bestræbelser, og så venter der de lokale hold en del nye bekendtskaber øst for Storebælt i den kommende sæson.

Der blæser en frisk vind fra vest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce