Team CSC Saxo Bank's Chris Anker Sørensen han snød alle favoritterne på kongeetapen i Dauphiné Libéré
CYKLING: Chris Anker Sørensen var meget glad efter sejren på kongeetapen på sjette etape af cykelløbet Dauphiné Libéré.

- Det er en kæmpe dag for mig. Jeg er overlykkelig over min første sejr og så på kongeetapen i et så stort løb som Dauphiné Libéré. Jeg havde en god Giro, indtil jeg blev syg en enkelt nat i kulden, så jeg er glad og stolt over at kunne tage revanche på denne måde, sagde Sørensen efter etapesejren.

Længe ventet sejr

Før denne store sejr havde Chris Anker Sørensen faktisk endnu ikke vundet et UCI-løb som professionel hos Team CSC Saxo Bank. Men Chris Anker Sørensen viste lørdag fantastisk flot form, da han på det sidste stejle bjerg stak af fra en mindre udbrydergruppe og holdt hele vejen til mål.

Danskeren har i foråret foreløbig skuffet i blandt andet Giro d'Italia, og hidtil havde han heller ikke gjort det store væsen af sig i Dauphiné Libéré. Før etapen lå Chris Anker nummer 77 og var derfor ikke farlig for løbets førende ryttere, hvorfor han fik lov til at stikke af.

Sidste år gjorde Chris Anker også en god figur i samme løb på det berømte bjerg, Mount Ventoux, men denne gang overgik han sig selv med den flotte etapesejr på løbets hårdeste etape.

I det samlede klassement kom løbets nummer et og to, Alejandro Valverde og Cadel Evans, ind i nogenlunde samme tid, og derfor var der ingen store forskydninger i toppen, hvor Valverde fører med 39 sekunder ned til Evans inden dagens sidste etape. (ritzau)