Den perfekte drejebog til Moe


Den perfekte drejebog til Moe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HATTRICK: 29-årige Jacob Moe Rasmussen hentede en historisk sejr i Fyen Rundt
CYKLING: Film-producenterne har i disse år fået øje på det idylliske Fyn som kulisse for diverse danske biograf-hits. I går passerede feltet i Fyen Rundt både Faaborg og Polles stambar "Giraffen" i Haarby, og måske var det på disse stræk, at den senere vinder Jacob Moe Rasmussen fandt inspirationen til sit hattrick på de fynske landeveje.

- Jeg må sige, at skulle jeg have skrevet drejebogen til det her løb selv, så var den ikke blevet meget anderledes, end løbet udvikler sig i dag. Det gik helt fantastisk, sagde den glade triple-vinder bagefter.

Da Team PH-rytteren med halvanden omgang tilbage af den udlagte gade-løbsrute i Odense kom af sted med kun to mand ved sin side, vidste han, at chancerne for en ny Fyen Rundt triumf var lige om hjørnet.

Måske vidste konkurrenterne det også.

I hvert fald timede den 29-årige Jacob Moe sin afslutning helt perfekt, og spurten blev vundet i skarp, men fin stil over Allan Johansen og svenske Jonas Holmquist.

En perfekt afslutning på en perfekt dag.

Og det var ikke kun for Jacob Moe Rasmussen, at dagen fik glød.

Med sommersolen klar til at vise de lyse sider af en smuk ø, var rammen om den mangeårige cykelbegivenhed i sandhed filmisk idyl.

Baggrunden kunne næppe være flottere undervejs, hvor de gyldne og høstmodne kornmarker struttede med hver en fold, mens bindingsværk, stokroser og de mange vejboder nok kunne friste en turist eller to.

De omkring 160 ryttere havde dog andet at gøre end at handle i vejkanten, for farten var høj fra næsten første tråd, og der var ikke tid til at se på hverken kartofler, bær eller æg undervejs.

Og de så næppe heller den malkeko, der var trådt op på en jordhøj ved Dømmestrup for at have det bedste udsyn over dagens store begivenheder.

Det var ellers et muntert syn.

Det første alvorlige udbrud testede feltet på det lige, flade stykke mellem Ringe og Ryslinge på Midtfyn.

Ni mand stak af sted, og de kom til at ligge forrest hele vejen til Sydfyn, hvor de først ved Svanninge blev indhentet af endnu ni mand.

Den gruppe blev til et fem-mandsudbrud som holdt til Helle-bakken i Vissenbjerg. Så var det til gengæld også slut.

Tre mand tog kort efter over med CSC-rytteren Bekim Christensen i spidsen.

Hele tiden var PH-holdet med, hvor det skete, og U-23 Danmarksmesteren Mads Christensen gjorde en flot figur, der lover godt for en fremtidig karriere.

- Det var jo en fantastisk holdpræstation. Der var et par gange, hvor vi ikke var tilfredse med udviklingen. Så satte vi os frem i feltet og skabte løbet selv, forklarede Jacob Moe Rasmussen.

Der skulle flere forsøg på den sidste syv kilometer lange rundstrækning til, før Moe og kumpanerne fik det helt, som de ville. Halvanden omgang af de i alt fire var der tilbage, da JacobMoe pressede løbets handling mod sit absolutte klimaks.

I sadlen igen

I dag skal Fyen Rundt-triumfatoren så i sadlen igen. Denne gang gælder det et løb i Charlottenlund, som Moe har lige så gode traditioner i som Fyen Rundt.

- Jeg har vundet det de seneste to år, så jeg håber da at kunne lave et hattrick dér også. Det er ofte sådan, at når jeg først har vundet et løb én gang, bliver det lettere næste gang, sagde han.

I så fald kan JacobMoe Rasmussen blive næsten umulig at vælte af pinden i det fynske de kommende sæsoner.

Og hvis han kan tilrettelægge næste års løb lige så perfekt som i år - så er det også ganske fortjent.

Den perfekte drejebog til Moe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce