Den onde spiral er vendt

Foto: PolFoto

Den onde spiral er vendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den var aldrig gået for 10 år siden. Da Mikkel Hansen på tremeterkast og efter slutfløjtet sendte bolden i mål og sikrede dansk sejr og et vigtigt point i torsdagens kamp mod Rusland, var det ret symptomatisk for det nuværende herrelandshold i håndbold.

Den nuværende trup har det med at slå til, når det gælder. På det tidspunkt, hvor det går allerdårligst, og hvor det er allermest påkrævet, har spillerne en evne til at tage sig selv ved kraven og gøre det nødvendige. Som for eksempel ved VM i Tyskland forrige år, hvor holdet skulle vinde mod Norge i den sidste puljekamp for at blive i turneringen. Danskerne var bagud med tre mål langt henne i kampen, men fik den vendt og vandt slutteligt 27-25 over nordmændene.

Men går vi bare syv-otte år tilbage, var billedet helt anderledes. Selv om holdet dengang blev betragtet som talentfuld og med stort potentiale, gik det fra fiasko til fiasko ved slutrunderne og slog aldrig til, når det gjaldt. 36-årige Lars Christiansen har prøvet at spille i rødt og hvidt i begge perioder, og han fornemmer klart, at der er sket noget på det mentale plan.

- Det blev en ond spiral på et tidspunkt, som vi havde meget svært ved at komme ud af. Der var nok for mange spillere, der slog op i banen, når det ikke lige kørte. Og så vinder du i hvert fald aldrig. På det nye landshold kæmper vi til det sidste, og så viser det sig jo også at lykkes engang imellem, siger Lars Christiansen, der også tilskriver holdets succes det faktum, at man også har en mere klart defineret rollefordeling på holdet.

- For eksempel var det Kasper Hvidt, der tog over i slutningen af kampen mod russerne og fik snakket os andre i gang igen, da det kneb. Han er en typisk ledertype, så det er meget naturligt. På samme måde prøver vi andre hver især at bidrage med det, vi nu engang er gode til i sådan en situation. Vi er gode til at snakke situationerne igennem, fordi vi frem for alt stoler på hinanden, fortæller venstrefløjen.

Han mener, at Danmark med sejren over Rusland kan have lagt an til en positiv slutrundespiral, hvor sejrene bliver selvforstærkende og øger selvtilliden fra kamp til kamp.

- Det har vi i hvert fald set ved andre mesterskaber. For uanset hvad så betyder det altså noget, om man starter kampdagen med et smil på læben og en følelse af at være ovenpå. Og jeg tror faktisk ikke, at der er ret mange, der går og tænker på de tre første kampe nu. Ikke at det skal blive en sovepude, men det er et godt afsæt, siger Christiansen.

Derfor håber han alligevel ikke, at kampen mod Island bliver lige så tæt som de foregående, og at holdet igen må ud i en feberredning.

- Det kunne da være sjovt at prøve at forsvare et forspring til sidst i stedet for at skulle nå op. Men omvendt ved vi jo, at man sagtens kan hente to mål i det sidste minut, hvis det bliver nødvendigt, siger sønderjyden med et smil.
Citat
- Det kunne da være sjovt at prøve at forsvare et forspring til sidst i stedet for at skulle nå op. Men omvendt ved vi jo, at man sagtens kan hente to mål i det sidste minut, hvis det bliver nødvendigt

Den onde spiral er vendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce