Den danske enklave i Málaga

30 medlemmer af den danske supporterklub overværede Málagas hjemmekamp mod Deportivo La Coruna for en uge siden.
Foto: Kim Rune

Den danske enklave i Málaga

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Málaga CF har dansk supporter-klub på 105 medlemmer og er kun 10 måneder gammel
Tidligere sportsjournalist og diskoteksejer er mændene bag

Fodbold: Estadio La Rosaleda i Málaga en søndag i februar.

Bilerne kæmper om hver en lille meter rundt om den store cementblok, hvor Spaniens sydligste La Liga-klub har hjemmebane og denne dag er værter for den galiciske storklub Deportivo La Coruna.

Allerøverst på den ene endetribune syner et dansk flag og et banner.

"La Peña de Dinamarca" er Málagas CF’s danske supporter-klub, og den holdt sin første generalforsamling i lørdags efter dannelsen for et år siden.

Der bor tusinder af danskere på Costa del Sol ved Mijas (den hvide by), Fuengirola og Torremolinos, og mange af dem har savnet samværet ved at gå til fodbold.

Morten Møller har stiftet supporterklubben sammen med Eddie Møller, der i en årrække ejede kæden "Diskotek Tordenskjold", der i halvfjerdserne og firserne var in-stederne i de store danske byer.

Morten Møller selv blev udlandsdansker på den spanske guldkyst ved årtusinde-skiftet efter i 30 år at have været journalist på det hedengangne Aalborg Stiftstidende.

- Vi startede i april sidste år med 16 medlemmer. Nu er vi 105 registrerede. De er hovedsagligt fastboende hernede, eller også bor de i Danmark men har fast ejendom langs kysten, fortæller Morten Møller.

Medlemsskabet koster på årsbasis 25 Euro.

30 af medlemmerne har sæsonkort til Málagas hjemmekampe og betaler 560 euro for det.

- Men mange af de passive medlemmer får gennem sæsonkortene lejlighed til at låne dem og set fodbold hernede, når de kommer på besøg. Det er derfor, at vi blandt andet har kunnet skaffe 40 danskere plads til hjemmekampen mod Real Madrid den 16. maj, fortæller Morten Møller.
Morten Møller rejste til Costa del Sol i 2000 og er tidligere sportsjournalist på Aalborg Stiftstidende.
Morten Møller rejste til Costa del Sol i 2000 og er tidligere sportsjournalist på Aalborg Stiftstidende.
Foto: Kim Rune

Fynske Reihdar er med

Fynske Reihdar Hansen er medlem og ser søndag den 21. februar Málagas hjemmekamp mod Español.

Andre kendte medlemmer af supporterklubben er den tidligere DIF-formand Kai Holm, fodboldkommentatoren Birger Peitersen, Esbjerg-træneren Ove Pedersen, den tidligere landsholdsstopper Henning Munk Jensen, AB’s fodboldspillende tandlæge Niels Yde og nu også den friskbagte spilleragent Niclas Jensen.

Før hver hjemmekamp mødes danskerne til frokost på Casa Danesa i Mijas og kører med bus til Málaga, hvor der bydes på en forfriskning inden kampen.

I forbindelse med Danmarks VM-kvalifikationskampe har supporter-klubben haft foredrag på Casa Danesa med 200-260 mennesker, der har hørt Niels Yde, Patrick Mtiliga (Málagas danske back, red.) eller den tidligere Stiftstidende-meddeler Jonas Nyrup interviewe Martin Jørgensen.

Før næste hjemmekamp kommer Birger Peitersen ned og fortæller om fodbold-kulturen i andre lande.

- Vi tilbyder først og fremmest samværet, og hver uge modtager medlemmerne to mails fra mig med nyhedsbreve, og vi hænger plakater op mange steder på sydkysten med tilbud om at komme med til fodbold.

Málaga CF har selv 10-15 spanske supporter-klubber, mens der i Marbella-Málaga er en meget stor engelsk supporterklub.

- Der er stor international interesse på et sted som vores, siger Morten Møller.

Han er med til at udgive det store danske månedsmagasin "La Danesa", som vurderes at have omkring 100.000 læsere på Costa del Sol.

Den danske enklave i Málaga

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce