Den danske delegation budt velkommen

Foto: PolFoto

Den danske delegation budt velkommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om de fleste af de danske OL-deltagere efterhånden har opholdt sig nogle dage i OL-byen i Beijing, var det først torsdag morgen dansk tid, at Danmarks delegation officielt blev budt velkommen ved en lille højtidelighed, der foregik i mere end tredive graders fugtig kinesisk middagsvarme.

Også Bhutan, Israel, Papua Ny Guinea og de Hollandske Antiller blev taget imod ved ceremonien, der foregik på en central plads i det såkaldte internationale område. Borgmesteren for den olympiske by bød sine gæster indenfor og ønskede atleterne held og lykke med konkurrencerne, hvorefter hvert enkelt nations flag blev hejst til tops i flagstangen og nationalmelodien afspillet.

Danmark var repræsenteret ved langt størstedelen af de 84 deltagende atleter, herunder håndboldlandsholdet, svømmerne og roerne. Kronprins Frederik, der netop havde afsluttet sin deltagelse ved den internationale olympiske komités session, var hædersgæst, mens Danmarks Idræts-Forbunds chef de mission i Beijing, Jesper Frigast Larsen, som repræsentant for delegationen trykkede hånd med borgmesteren og udvekslede gaver. Kineserne forærede danskerne et håndmalet fad og fik en Georg Jensen-vase til gengæld.

Efter den obligatoriske fotosession nåede kronprinsen lige at hilse på Caroline Wozniacki og snakke med hendes træner Kenneth Carlsen, ligesom den nu firfoldige OL-deltager, roeren Eskild Ebbesen, også lige fik et par ord med på vejen, inden danskerne gik hver til sit og nu for alvor kan kalde sig en del af den store OL-familie.

Den danske delegation budt velkommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce