Den bizare udebanefordel

Svendborg-spillerne jublede efter sejren i NRGi Arena i Århus i mandags. Med en sejr i et fyldt Svendborg Idrætscenter i morgen, kan de sikre sig en syvende og afgørende kamp om det danske mesterskab. Foto: (David Bering/POLFOTOSvendborg-spillerne har to gange kunnet juble på udebane i Århus efter finalesejre over Bakken Bears. Fynboerne er dog tvunget til at "stjæle" en hjemmesejr i aften, hvis de skal holde liv i gulddrømmene og fremtvinge en syvende og afgørende kamp på mandag.
Foto: David Bering/Polfoto

Den bizare udebanefordel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun ét af hidtil fem finaleopgør mellem Svendborg Rabbits og Bakken Bears er vundet på hjemmebane, og det var endda et opgør, der først tippede til Bakkens fordel de sidste to minutter.

Basketball: Hyggesnak med supporterne, hjemmebag og et par timers bustur kan være hemmeligheden bag den nærmest bizarre udebanefordel, som Svendborg Rabbits i aften skal bryde for at sikre sig en syvende og afgørende kamp om DM-titlen.

Kun et af DM-seriens hidtil fem finaleopgør er vundet på hjemmebane, da Bakkens Bears i den første kamp nærmest stjal sejren ud af hænderne på de sydfynske kaniner, der ellers havde kampen fuldt under kontrol indtil to minutter før tid.

Kage og smalltalk i bussen

Svendborg-formand Niels Jørgen Jensen peger på to mulige forklaringer.

Et er den meget intime atmosfære i Svendborg, noget andet er opladningen op til en udekamp. Den adskiller sig fra hjemmekampene, hvor spillerne normalt blot mødes et par timer før.

- Der er forskel på det og at sidde i en bus med en masse socialt samvær inden kampen. Det er jo en slags hyggetur. Bussen bliver fyldt op, og spillerne har fuld forplejning.

- Nogle af supporterne har lavet hjemmebag til dem, der er sandwich, og man kan mærke på spillerne, at de nyder det, for de går rundt og snakker med alle dem, der er med, siger Niels Jørgen Jensen, og den forklaring sluger holdets anfører Martin Mariegaard gerne - sammen med kagen og sandwichen.

- Det kan være rigtig godt at være sammen på sådan en tur og samle tankerne lidt inden kampen.

Mentalt mener anføreren dog også at kunne spore en vis forskel, fordi man på udebane er pisket til at yde 100 procent for at have en chance, uden at han dermed vil forklejne indstillingen i hjemmekampene.
Fakta
- Spillerne føler ikke rigtigt, at de er der, mens de på hjemmebane måske føler, at publikum forventer, de vinder.

Stemning kan skræmme

Aftenens kamp får med al sandsynlighed en festlig ramme med 1250 tilskuere og dermed fuldt hus, men det er ikke nødvendigvis en fordel.

- På vores hjemmebane i Svendborg Idrætscenter er der en meget intim stemning, der kan virke nærmest skræmmende på vores egne spillere. Med 1250 mennesker, der sidder rigtigt tæt på banen, bliver stemningen meget intim, og publikum lever hele tiden med, siger Svendborg-formand Niels Jørgen Jensen.

I NRGi Arena i Århus kan der være 4700, men de sidder til gengæld længere væk fra spillernes driblinger og atletiske løb.

- Spillerne føler ikke rigtigt, at de er der, mens de på hjemmebane måske føler, at publikum forventer, de vinder, siger Niels Jørgen Jensen.

Netop forventningspresset kan Rabbits-anfører Martin Mariegaard mærke tynge.

- Der er ikke nogen tvivl om, at stemningen er meget intens i Svendborg, hvor støjniveauet er højt. Men det skulle gerne være en fordel, og det tror jeg også, at det bliver, siger han.

Forsvar og finesse

Spillemæssigt har Svendborg haft forsvarsmæssig succes i finaleserien, hvor Bakken Bears hidtil ikke har været imponerende godt skydende.

- I de kampe, vi har vundet, har vi gjort det godt forsvarsmæssigt, og der er nogle principper, vi skal holde fast i. Når tempoet bliver højt, er de stærkere og mere atletiske end os, og de har flere folk at løbe med. Derfor skal det være en kamp på finesse, ikke fysik, siger Martin Mariegaard.

TV:

DK 4 kl. 19.00

Den bizare udebanefordel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce