Den tidligere OB-keeper Anders Lindegaard er allerede den femte målmand, der i denne sæson har vogtet buret i traditionsrige Preston North End. Lindegaard, der er udlejet fra West Bromwich Albion, fik en udmærket debut tirsdag aften i udekampen mod stærke Derby County.

Indtil december havde Preston North End, en traditionsrig klub i den engelske næstbedste fodboldrække, brugt den samme målmand i samtlige kampe. Jordan Pickford havde stået på kassen i 27 kampe.

Men Pickford blev udvist i kampen mod Leeds United, og derefter blev han tilbagekaldt fra udlånet til Sunderland i Premier League.

Det betød, at Preston hentede Manchester United-reserven Sam Johnstone på et 28-dages-lån, og han spillede fire kampe, mens Chris Kirkland var vikar i fire kampe.

West Bromwich lader Anders Lindegaard gå til Preston, fordi Midlands-klubben har fået Ben Foster tilbage fra en skade, og nu konkurrerer Foster med Boaz Myhill om pladsen i Premier League-klubbens bur.

"Lejemålet fra United til West Bromwich har ikke virket på den facon jeg håbede. For det første spillede Boaz Myhill godt, og for det andet havde jeg nogle små problemer med skader. Grundlæggende spillede Myhill bare så godt, at det var svært at gå ind til managerens kontor og sige, at han skulle bruge mig", siger Lindegaard til Lancashire Evening News.

Preston er midterplaceret i Championship og har cirka et dusin point op til play-off-stregen, og det samme ned til nedrykningsstregen. Klubben ligger lige nord for Manchester og har en historisk placering som en af grundlæggerne af ligaen helt tilbage i 1880'erne.

Preston er i all-time-statistik placeret som den fjerdebedste klub nogensinde i den engelske liga, og kun Nottos County har flere ligakampe i bagagen.

Anders Lindegaard skal nu konkurrere med et par rivaler, deriblandt Chris Kirkland, om pladsen i målet.

På lørdag får Preston besøg af Huddersfield i et lokalopgør mellem to af de traditionsrige klubber i henholdsvis Lancashire og Yorkshire.

  • SportFyn

Mere om emnet

Se alle
Fynske Lindegaard udlejes: Tidligere United-målmand nu i næstbedste række

Fynske Lindegaard udlejes: Tidligere United-målmand nu i næstbedste række