De italienske verdensmestre hænger i tynd tråd, som Buffon reddede fra at knække helt over
FODBOLD: De rumænske tilskuere sang "arrivederci" på Letzigrund, mens de azurblå fans hældte deres galde ned over den norske dommer Tom Henning Øvrebø.

Ham kaldte de nok øbber-bøv, fordi han formastede sig til at dømme straffespark til rumænerne ni minutter før tid for Panuccis omklamring af Niculae. Det er den slags dueller, der er et dusin af i felterne i hver kamp. De andre ser dommerne så ikke....

Gruppe C

Italien-Rumænien 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Adrian Mutu (55. minut). 1-1 Christian Panucci (56. minut).

Tilskuere: 30.000.

Buffon satsede og sprang nøjagtig i skuddet, og klarede med hånd og fod og holdt trisser i den tynde tråd, der nu via en sejr over vice-verdensmestrene Frankrig skal hive italienerne i kvartfinalen.

Roberto Donadoni havde ellers haft den store ragekniv fremme, da han skulle skære holdet efter 0-3-blamagen mod hollænderne.

Kaptajnen Del Piero, Perotta, De Rossi, Chiellini og Grosso var hentet til undsætning, og det så virkelig godt ud før pausen, selv om rumænerne med deres fine støden bolden rundt på banen, så farlige ud i kontrastød med nogle giftige hug fra distancen.

Grossos flotte galop

Men rumænernes problem var, at italienerne skånselsløst udnyttede en opstilling, hvor Chivu lå som en slags sweeper bag den rumænske midtbane, som derfor ikke fyldte så meget på tværs af banen.

De italienske backs Zambrotta og især VM-finale-helten Grosso galopperede konstant over flankerne og servicerede Luca Toni, som rumænerne nærmest mirakuløst holdt fra at score på de mange hovedstødschancer den lange Bayern-angriber skruede sig op til.

Draculas efterkommere lod overraskende nok Petre, der nærmest er dværg, spille over for Grosso, men måske var Nicolita blevet træt efter at have løbet over 12 kilometer forleden mod franskmændene.

Nicolita, der er fra sigøjner-stammen Roma, vakte på forhånd noget postyr i den italienske presse, fordi Silvio Berlusconis styre på det seneste har skærpet udlændingereglerne over for de 150.000 Roma-sigøjnere, der bor i den italienske hovedstad.

Sidste år plyndrede og voldtog en sigøjner en 47-årig italiensk kvinde, og det fik italienerne på barrikaderne.

I øvrigt er også Sveriges Zlatan Ibrahimovic af samme sigøjner-afstamning.

Denne Nicolita kom så ind efter en time, da Zambrotta havde lukket rumænerne ind i kampen.

Den snu Mutu sneg sig ind i den blinde vinkel bag Zambrotta, der troede, at han kunne pandestøde en lang fremlægning tilbage til Buffon.

Mutu løb imellem og pumpede bolden ind.

Men omsider fik italienerne straks efter løn for deres herredømme i feltet, hvor Chiellini headede Panucci til en let udligning.

Italienerne var spilførende også i 2. halvleg, men ikke nær så aggressive og hele tiden lurede rumænerne på rov den anden vej.

Skidt Del Piero

Dele af den italienske presse havde skrevet 34-årige Alessandro Del Piero ind på holdet.

Han bevægede sig som en søvnig sonde rundt omkring Luca Toni for at samle krummerne fra Bayern-fyrtånet op.

Og dybest set var Donadoni for længe om at tage ham ud, og selv om den italienske landstræner ikke hver dag læser Fyens Stiftstidende på web'en, så skal der nok være andre medier i støvlelandet, der er enig i den betragtning.

Mutu luskede ud før tid.

Fiorentina-angriberen kunne have sendt italienerne hjem til de rådne tomater i lufthavnen allerede i aftes.

Nu skal Donadoni &Co. ud i en vind-eller-forsvand-kamp på Letzigrund sent tirsdag aften mod de gamle rivaler fra VM-finalen i Berlin.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Stiftstidendes EM-hold

Stiftstidendes EM-hold

Torres tog tyskerne

Torres tog tyskerne

Tysk landstræner: Fortjent spansk sejr