De mange minders fest


De mange minders fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JUBILÆUM: Nørre Aaby mindes de glade dage som 1. divisionsklub
FODBOLD: Det er store smil og glade minder, der skal findes frem i morgen aften, når Nørre Aaby Idræts Klub kalder til 75-års jubilæumsfest på byens hæderkronede hotel.

For i en klub, hvor bølgerne til tider er gået lige så højt som på Lillebælt ikke så langt derfra, er man nået til et sted, hvor glæden over at have været med nær toppen af dansk fodbold er langt større end ærgrelsen og fortrydelsen over de omkostninger, eventyret havde.

Ambitionerne tog fart midt i firserne og sluttede 10 år efter, da holdet rykkede ned fra 1. division og fortsatte gennem rækkerne til den nuværende status som Serie 1-klub.

- Jeg tror ikke, der findes en eneste i hele Nørre Aaby, der ikke er stolt over den periode. Den har givet klubben en aura, som vi ikke havde haft ellers, siger formand John Jørgensen.

Det er også derfor, aftenen i morgen bliver noget specielt.

For klubben har forsøgt at tromme så mange af de gamle spillere frem som overhovedet muligt, så de nuværende medlemmer kan møde Ole Bjørnmose, Mogens Jespersen og Frank Olsen - for nu at nævne nogle af de tidlige stjerner fra Vestfyn.

Senere hed de Kenneth Møller Pedersen, Jan Sønksen, Martin Birn, Bo Nielsen, Peter Rasmussen og Julian Barnett - blandt andre.

- Lørdag skal alle have lov at mærke suset, siger John Jørgensen med eftertryk.

Selv står han og den nuværende bestyrelse for en ny og mere lokal linje.

- Som klub vil vi altid have en sportslig målsætning om at spille så højt oppe i rækkerne som muligt. Lige nu er det Serie 1 og måske Fynsserien. Vi har stadig nogle ordninger, så vi kan betale nogle spillere for at køre fra Odense og herud for at spille. Men klubbens sportslige fortid er ikke noget, de nuværende spillere skal lide under. De skal have en anden målsætning at gå efter - en de har mulighed for at leve op til, siger John Jørgensen, der overordnet mener, at fodboldklubbens rolle handler om at være noget for lokalområdet og de mennesker, der bor dér.

- Det netværk, vi skaber mellem mennesker, er lige så vigtigt som at lære dem at spille fodbold, siger han.

Nørre Aaby har stadig en restgæld på omkring 100.000 kroner fra divisionseventyret for 10 år siden. Og den gæld vil eksistere fem-seks år endnu.

Alligevel ser John Jørgensen klubbens største udfordring ligge et andet sted end på økonomien.

- Vi har mere brug for frivillig arbejdskraft end for penge. Men sådan har de fleste foreninger det vist, siger han.

På stadion i byen står stadig den tribune, der blev opført i begyndelsen af 1990'erne - midt i storhedstiden.

- Den pynter da voldsomt, selv om den ikke bliver brugt så meget i dag. Det er sjældent, den er fyldt, siger John Jørgensen.

Nørre Aaby kan i dag mønstre 170 ungdomsspillere fordelt på 18 tilmeldte hold.

- I dag har vi en holdning til opdragelse og opførsel i klubben. Den bevidsthed havde man ikke for 25 år siden, siger formanden.

Og så er der ellers budt op til fest i morgen.

En fest med mange gode minder.

De mange minders fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce