De danske OL-deltagere til vands skal bo ekstra godt


De danske OL-deltagere til vands skal bo ekstra godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OLYMPISK: Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har valgt at investere mere end en million kroner til indkvartering af de danske deltagere i roning, sejlsport og kajak til det kommende OL.

Deltagerne kunne ellers som resten af de danske aktive bo i den olympiske landsby, hvilket ville betyde, at alle udgifter blev afholdt af Den Internationale Olympiske Komité. Men da konkurrencerne i de tre sportsgrene ligger langt fra OL-byen, vil DIF ikke risikere, at der bliver brændt for mange ressourcer af på transporttid.

- Det ville være for bøvlet at skulle frem og tilbage på en lang køretur to gange om dagen. Vi gør det for at optimere deres sportslige muligheder i konkurrencen. Hvis man skulle frem og tilbage to gange om dagen for at træne og konkurrere, kan det meget vel blive seks eller syv timer om dagen i bil eller bus. Enhver kan sige sig selv, at energien og overskuddet til en toppræstation dermed bliver minimeret, siger chefen for den danske OL-delegation, Jesper Frigast Larsen.

Det har også spillet ind i bevillingen af pengene, at de danske deltagere i de tre discipliner har realistiske muligheder for at ende på sejrsskamlen.

- Det er simpelthen fordi, vi har medaljechancer i de idrætsgrene. Derfor har vi på forhånd sagt, at hvis vi skal optimere de chancer, nytter det ikke noget, at de skal bruge meget af deres OL-tid i en bus. De skal være friske og have minimeret deres transporttid og besvær. Det er en prioritering af det sportslige frem for det økonomiske, siger Jesper Frigast Larsen.

Det har ellers tidligere været et fast princip fra dansk side, at alle deltagere ved OL boede i den olympiske landsby.

- Denne gang har vi valgt at prioritere de sportslige vilkår højere end det princip og dermed ikke bare tillade men også finansiere, at de tre idrætsgrene skal bo uden for OL-byen, siger Jesper Frigast Larsen.

De danske OL-deltagere til vands skal bo ekstra godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce