De bedste har trænet sig til tops


De bedste har trænet sig til tops

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med hård og målrettet træning vil mange flere danskere end i dag kunne blive topatleter. Medfødt talent har kun en lille betydning og måske ingen.

Træning er det, der skaber verdensstjerner.

Tiger Woods har arbejdet hårdt for at blive den bedste til golf. Det samme har Roger Federer for at blive den bedste til tennis, og sprinteren Usain Bolt har løbet i mange år for at sætte sine verdensrekorder.

Forklaringen om, at de bedste altid har et medfødt talent, er forkert. Træning er langt vigtigere.

- Toppræstationer er tilgængelige for langt flere, end vi tror. De dårlige nyheder er, at det er utrolig hårdt, siger Rasmus Ankersen, der er præstationsudvikler og forfatter til bogen "Opdragelse af en vinder".

For at blive dygtig inden for en sport er der blot nogle enkle forudsætninger, der skal være opfyldt fra fødslen.

- Tiger Woods er født med et normalt skulderled, og var det forkert, så kunne han ikke blive så god. Men den slags forudsætninger har langt de fleste af os, fortæller Rasmus Ankersen.

Ulrik Wilbek, der er landstræner for de danske håndboldherrer, vægter også indstilling over talent i udvælgelsen af spillere til landsholdet.

- Hvis ikke man har indstillingen, så bliver man aldrig til noget. Jeg har tidligere brugt for meget tid på dem, der synes, at det kunne være meget sjovt, men ikke vil ofre alt. Jeg vil hellere bruge tid på dem, der vil ofre alt og måske ikke har fået så meget foræret. Det er dem, vi kan bruge, fastslår Ulrik Wilbek.

De bedste har trænet sig til tops

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce