Den tidligere nummer et på verdensranglisten i dart Per Skau fra Assens kalder sig selv rusten op til ny turnering.

Det kørte ellers ved dartskiven for Per Skau fra Assens i 90'erne:

Han var nummer et på verdensranglisten, havde fået kælenavnet "Per-Fect" efter en såkaldt 9-darter (det minimale antal pile, det kræver, for at vinde en kamp) og vandt turneringer på stribe.

Alligevel valgte han at stoppe.

- Det var blevet sur pligt i stedet for at være sjovt, lyder forklaringen.

Per Skau vandt turneringer i Sverige, Finland, Tyskland, Schweiz og herhjemme.

Det var i Schweiz, at han ramte det perfekte for en dartspiller: I en dartmatch handler det om at være den første, der når fra 501 point ned til 0, men vel at mærke ved at lukke en serie med en double - altså den yderste, smalle ring på dartskiven

Det kan man hurtigst gøre med ni pile. Lykkes det, kaldes det en ni-darter. Det gjorde Per Skau under Schweiz Open, og det gav ham kælenavnet "Per-Fect", som han stadig kaldes.

Men de mange rejser og turneringer tærede på kræfterne, og i 1996 indstillede han karrieren.

Fik lysten tilbage

På søndag er han alligevel én af de seks bedste spillere herhjemme, der dyster mod hinanden i den nye turnering under Dansk Dart Union, Danish Darts Challenge.

- For fire-fem år siden fik jeg lysten tilbage, og jeg kunne stadig være med herhjemme. Hvis jeg var fodboldspiller, kunne jeg selvfølgelig ikke være kommet på landsholdet efter så lang en pause. Men med dart er det lidt ligesom at cykle: Man glemmer det ikke helt.

At Per Skau langtfra har glemt det, beviste han for nylig, da han var fumlende tæt på at lave en ni-darter. To gange var han én sølle pil fra den perfekte serie.

Det får ham nu ikke til at udråbe sig selv som favorit til at vinde Danish Darts Challenge. I videoen øverst i artiklen forklarer han, at han føler sig rusten.

Skulle han gå hen og vinde, må han til gengæld igen indstille sig på at skulle ud at rejse for at spille dart. Vinderen kvalificerer sig nemlig til én af verdens største dartturneringer, Winmau World Masters.

- Det må jeg tage med. Så må jeg forlænge sæsonen med et par måneder, siger Per Skau.

Turneringen starter søndag 7. februar. Der er i alt tre indledende runder. De fire bedste går i semifinalerne, der spilles samme dag som finalen 13. marts.

Hele turneringen vises direkte på Fyens.dk.

Se traileren til Danish Darts Challenge her:

Mere om emnet

Se alle
DART-TV:- Ny titel sikret efter internationalt niveau

DART-TV:- Ny titel sikret efter internationalt niveau

Dart: Finale i festlige rammer live på Fyens.dk

Dart: Finale i festlige rammer live på Fyens.dk

Dart: Nykåret DM-vinder favorit til ny titel

Dart: Nykåret DM-vinder favorit til ny titel