Danskerne raser over unfair opførsel

Reaktionerne fra den danske bænk var ikke til at tage fejl af: Her reagerer træner Ulrik Wilbek og Co. mod endnu et egyptisk skuespil på banen.
Foto: Peter Leth-Larsen

Danskerne raser over unfair opførsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egypternes skuespil var ikke populært

HÅNDBOLD: Én af skaderne så - desværre - god nok ud. Egyptens Mahmoud Hassaballah blev båret fra banen og kørt væk på en båre, men ellers lignede det skuespil på Oscarniveau for langt størstedelens vedkommende.

Egypterne gjorde alt, hvad de kunne for at trække tempoet ud af kampen, og det irriterede både Joachim Boldsen og Lars Jørgensen grusomt.

- Jeg har aldrig set så mange korsbåndsskader, albueskader og sprængte ankler, og så viser det sig jo, at de alligevel rejser sig op og spiller videre lige bagefter. Det er en provokation og en hån. Håndbold plejer at være en sport, hvor man giver og tager. En gang imellem bliver der gået over stregen, og det viser man, men deres opførsel var stærkt overdrevet og grænsende til det pinlige, rasede Lars Jørgensen efter dramaet i Olympic Sports Center Gymnasium.
Der var masser af dansk opbakning i hallen i Beijing, men det smittede desværre ikke af på den danske indsats på banen.
Der var masser af dansk opbakning i hallen i Beijing, men det smittede desværre ikke af på den danske indsats på banen.
Foto: Peter Leth-Larsen

Trak tempoet ud

Her var danskerne stærkt i overtal på de i øvrigt forholdsvis tomme tribuner, og en overgang lød det "babu, babu, babu" ned mod endnu en behandling på banen.

Og egypterne holdt sig bestemt heller ikke tilbage. Det kan Jesper Nøddesbo formentlig tale med om, og det samme kan Boldsen, der decideret blev holdt tilbage af målmand Walid Abdel Maksoud efter et mislykket angreb.

- Jeg synes virkelig, at de lå meget ned, og det ødelægger selvfølgelig vores rytme. Det var usportsligt, sagde han.

Men egypterne skal nu ikke have hele skylden for, at det endte i drama og nedbidte negle.

Efter en lige 1. halvleg trak Danmark fra efter pausen, hvor der kom mere tempo i spillet. Alligevel gik danskerne ned og kunne til sidst sågar have tabt begge point.

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, for vi går efter at vinde alle kampe, men vi kan stadig selv afgøre det, sagde Boldsen.

Markant fremgang

Tempo i angrebet, bedre afslutninger, bedre forsvar og en bedre målmandspræstation var hans opskrift på en dansk genrejsning i morgen. Altså stort set forbedringer over hele linjen, og skal man tro Lars Jørgensen, så er Danmark kun oppe på 70-80 procent af det niveau, de har i sig. Resten skal komme med kampformen, og der er ingen tid at spilde.

Næste opgave er Sydkorea, der oprindeligt slet ikke var kvalificeret, men på grund af korruptionsskandalen omkring dommerpåsætningen i kvalifikationskampene fik en ny chance for at sikre sig deltagelse. Og den har de udnyttet - plus lidt til. I går fulgte de med tyskerne helt indtil 10 minutter før tid og førte en overgang endda med fire mål.

Lars Jørgensen er dog sikker på, at Danmark nok skal være i fremgang.

- Jeg tror, man kommer til at se et dansk hold, der er markant bedre. Mange af holdene vil forbedre sig voldsomt i løbet af de første kampe, fordi vi lige skal finde den fornemmelse og de små detaljer, der normalt ligger på rygraden midt i sæsonen, hvor vi spiller EM og VM, forsikrer han.

Lad os håbe det.

Læs mere fra Fyens Stiftstidendes udsendte i OL-tillægget i Fyens Stiftstidende hver dag under OL

Danskerne raser over unfair opførsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce